Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Gradska hronika / Pismo kojim se odobrava gradnja Bloka 7 nije poslato zbog “proceduralnih razloga”

Pismo kojim se odobrava gradnja Bloka 7 nije poslato zbog “proceduralnih razloga”

Nakon što je na jednoj od nedavnih sjednica Vijeća ministara pismo podrške za gradnju usvojeno, čeka se nova sjednica i usvajanje zapisnika, kako bi pismo bilo potpisano i proslijeđeno Export – Import Bank of China.

Razlozi zbog kojih pismo podrške za gradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla iz Vijeća ministra još nije poslato kineskoj strani su “proceduralne prirode”, rečeno je Faktoru u ovoj instituciji.

Kako nam je objašnjeno, nakon što je na jednoj od nedavnih sjednica pismo podrške za gradnju usvojeno, čeka nova sjednica i usvajanje zapisnika, kako bi pismo bilo potpisano i proslijeđeno Kinezima. 

To pismo je preduvjet na kojem su insistirali iz Export – Import Bank of China – EXIM Bank, iz čijeg će se kredita najvećim dijelom finansirati investicija vrijedna više od 700 miliona eura. Garanciju za uredno vraćanje kredita ranije su dali Vlada i Parlament Federacije BiH.Izvor:  Faktor

Objava Pismo kojim se odobrava gradnja Bloka 7 nije poslato zbog “proceduralnih razloga” pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico