Pioniri Silver Kingsa na korak do velikog uspjeha

Nakon odličnog rezultata u kvalifikacijama za Državno prvenstvo gdje su pioniri Silver Kingsa osvojili prvo mjesto nastavili su sa pobjedama u Ligi mladih RKS Tuzla.  Trenutno su u toj ligi zajedno sa ekipama Slobode i Magica najozbiljniji kandidati za osvajanje šampionske titule. Te tri ekipe su jedine neporažene i u tzv “trokutu” jer u prvom dijelu sezone  je Magic pobijedio Slobodu, Silver Kingsi su dobili Magic dok je jedini poraz Kingsima nanijela Sloboda.

Realno gledajući najobiljniji kandidat je Sloboda ali pobjeda Magica nad tom ekipom i sve bolja i sigurnija igra naše ekipe nam daje pravo da se nadamo da u meču u Tuzli koji se igra sredinom maja možemo odnijeti pobjedu koja bi definitivno mogla nam i osigurati prvo mjesto. Naravno ako prije toga odnesemo pobjede nad ostalim konkurentima. Od ekipa koje bi mogle da pomrse račune našima su naravno Magic kao i uvijek neugodni Falkonsi.

Domet je visok, pred početak sezone cilj nam je bio pehar. Na neki način već smo ga osigurali, najmanje za treće mjesto ali ovo je izazov koji ova generacija ima pred sobom i veliko je zadovoljstvo i biti u konkurenciji za osvajanje tog prvog mjesta.

Već u narednu nedjelju naši pioniri i kadeti igraju kod kuće sa Milenijumom iz Živinica. Uz podršku naših navijača koje većinom čine roditelji naših članova vjerujemo da ćemo nakon ove utakmice sa pionirima preuzeti prvo mjesto na tabeli a sa kadetima ostati u gornjem dijelu tabele. Do najvažnije utakmice sezone za nas u Tuzli ostaje da se momci pripreme i pokušaju napraviti nešto što je do skora bilo naučna fantastika za Srebrenik…

Uz sve ove uspjehe dodajmo još i zahvalnost prema Vladi TK i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta koja nas je podržala sa donacijom od 500 KM za 2013. godinu. Sredstva ćbiti utrošena na troškove trenažnog procesa u sali Druge OŠ Srebrenik. Najiskrenije se zahvaljujemo Vladi TK i Ministarsvtu i obećavamo da ćemo dostojno reprezentovati TK na Finalnom turniru Državnog prvenstva BiH.

Nova rasterska slika

Pogledaj i ovo

Kreće košarkaška liga za djevojčice

Predstavnici Škole sporta Silver Kings je na sastanku sa ostalim klubovima koji je održan 14.12. …

Košarkašice KK Županje osvojile međunarodni turnir u Srebreniku

Škola sporta Silver Kings bila je 13.04.2019. godine organizator tradicionalnog međunarodnog turnira u košarci za …

Komentariši