Srebrenik.NETwork

Pijan pisao Obami, pa mu doživotno zabranjen ulazak u SAD

Tvrđava Gradina Srebrenik

Britanski tinejdžer poslao je e-mail američkom predsjedniku Baracku Obami u kojem ga naziva pogrdnim imenima, a kao rezultat ovog nesmotrenog poteza zauvijek mu je zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Kako piše list “The Sun”, FBI je od lokalne policije u Bedfordu, u centralnom dijelu Engleske, zatražila podatke o studentu Lukeu Angelu (17), čije su uvrede upućene predsjedniku bile “neprihvatljive”.

Angel se branio da je bio pijan i ljut nakon što je pogledao emisiju o napadima na SAD od 11. septembra 2001. Poslao je samo jedan e-mail Bijeloj kući, a u njemu je kritikovao američku vladu, a predsjednika Obamu nazivao uvredljivim imenima.

“To je glupost kakve radite kad ste tinejdžer i kad popijete koju više”, izjavio je Angel. Mladić smatra da je reakcija FBI-a bila “previše ekstremna”.

“Policija je došla, fotografisali su me i rekli mi da mi je zauvijek zabranjen dolazak u Ameriku. Mene nije briga, ali su moji roditelji jako nesretni”, kazao je tinejdžer.

Glasnogovornik policije Bedforda potvrdio je ove navode, te dodao kako protiv Angela neće biti podignuta krivična prijava.

Exit mobile version