Pfizer će podnijeti zahtjev za odobravanje vakcine za djecu od pet do 11 godina

Njemačko-američka kompanija Pfizer/BioNTech podnijet će zahtjev za odobravanje njene vakcine protiv koronavirusa za upotrebu kod djece u dobi od pet do 11 godina, rekla je izvršna direktorica Ozlem Tureci.

– Sljedećih sedmica ćemo rezultate naše studije o djeci od pet do 11 godina dostaviti vlastima širom svijeta i podnijeti zahtjev za odobrenje vakcine za ove starosne grupe, i ovdje u Evropi – rekla je Tureci za Der Spiegel u petak.

Istaknula je da je kompanija sa sjedištem u Mainzu, u zapadnoj Njemačkoj, počela pripremati proizvodnju vakcine za djecu, koja je ista kao ona za odrasle, ali će se primjenjivati u manjim dozama, javlja dpa.

BioNTech trenutno procjenjuje podatke o mlađoj djeci i bebama do šest mjeseci, a rezultati će biti predstavljeni do kraja godine.

Objava Pfizer će podnijeti zahtjev za odobravanje vakcine za djecu od pet do 11 godina pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

VSTV / Potvrđena odluka o smjeni Gordane Tadić

U Visokom sudskom i tužilačkom vijeću na današnjoj sjednici Drugostepene disciplinske komisije izglasana je smjena Gordane Tadić glavne …

U BiH izdato 46.229 ličnih karata i pasoša u kojima stoji oznaka “XX”

Iako ne postoji precizno objašnjenje zbog kojeg je u BiH izdato 46.229 dokumenata u kojima …