Peticija za hitno rješavanje sigurnosti u prometu na raskrsnici u Srebreniku

Ulica Bosanskih Branilaca – Srebrenik

Almir Ibrić iz Srebrenika pokrenuo je sljedeću peticiju koju želimo da podijelimo sa vama. Naime radi se o raskrsnici ulice Bosanskih Branilaca i regionalne ceste Srebrenik – Gračanica. Na ovoj veoma prometnoj raskrsnici se veoma često dešavaju saobraćajne nesreće, usljed nepreglednosti raskrsnice, neprilagođene brzine i ne poštivanja prednosti pješaka prilikom prelaska preko pješačkih prelaza.

Gosp. Ibrić navodi u peticiji:

“Svojim potpisom pridružujem se građanskoj inicijativi za postavljanje semafora ili izradu kružnog toka na raskrižju ulica Bosanskih Branilaca i regionalne ceste Srebrenik – Gračanica (u neposrednoj blizini Binga i policijske postaje Srebrenik).

S obzirom da se radi o raskrsnici u blizini autobusne stanice, puno pješaka prolazi istom. Neuređena raskrsnica predstavlja veliku opasnost za živote i vozila,  na veliku sreću, do ovog trenutka nije bilo poginulih pješaka, ali ne trebamo čekati da se isto dogodi kako bi se nešto promijenilo. Tražimo rješenje koje će osigurati veću preglednost i smanjenje brzine.”

Peticiju možete potpisati ovdje na ovom linku:

https://www.peticijeonline.com/peticija_za_hitno_rjeavanje_sigurnosti_u_prometu_na_raskriju_ulice_bosanskih_branilaca_i_regionalne_ceste_srebrenik_-_graanica

i pridružiti se preko 120 drugih osoba koje su ovu peticiju već potpisali.

Općinsko vijeće i gradonačelnik će isto biti upoznati sa ovom peticijom koju ćemo da pošaljemo na odgovarajuće općinske email adrese i tražimo da se ova tačka stavi na dnevni red općinskog vijeća.Pogledaj i ovo

Veliki požar u Antaliji – Troje smrtno stradalih

Ured za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Turske (AFAD) saopćio je kako su u šumskom …

Milorad Dodik: Spreman sam podnijeti ostavku u Predsjedništvu BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je spreman podnijeti ostavku na tu …