PETICIJA GRAĐANA SREBRENIKA PROTIV IZGRADNJE KULE OD 10 SPRATOVA NA MJESTU BIVŠEG MERKURA

O problemu prevelike zgrade koja se planira na području gdje je nekada bila prodavnica Merkur smo pisali ovdje:

Grupa građana je pokrenula peticiju protiv izgradnje ovakve zgrade, citiram:

Mi potpisani se najoštrije protivimo izgradnji kule od 10 spratova (stambeno-poslovna zgrada „Merkur“) u najstrožijem centru grada na trgu Alije Izetbegovića u Srebreniku iz razloga što bi taj objekat potpuno zasjenio sve okolne zgrade i građanima uskratio životni i radni prostor koji su do sada imali a istovremeno bi narušio stacionarni saobraćaj u cijelom gradu, jer je nemoguće obezbjediti dovoljan broj parking mjesta kada se zna da na području gradskog centra već nedostaje preko 800 parking mjesta.

Molimo vas da ovu peticiju najozbiljnije shvatite i ograničite gabarite i spratnost budućeg objekta tako da ni na koji način ne odudara od svih ostalih okolnih objekata, te da se ne desi kao kod izmjene plana 2015 god. da se vrše samovoljne i nelegalne promjene koje predstavljaju krivično djelo zloupotrebe ovlasti jer će se pojedinačna mišljenja učesnika u izmjeni plana staviti pod lupu javnosti.
Znajte da ćemo se za svoja ugrožena ljudska prava boriti svim dozvoljenim sredstvima uključujući i medijsku kampanju protiv izgradnje ovakvog objekta, te građanskim neposluhom i bojkotom izgradnje.

Rezultati peticije će biti dati na uvid:

  1. GRADSKO VIJEĆE SREBRENIK
  2. ŠEFOVI KLUBOVA POLITIČKIH STRANAKA
  3. GRADONAČELNIK
  4. SLUŽBA ZA PROSTORNO UREĐENJE I ZAŠTITU OKOLICE

Peticiju možete pročitati i potpisati ovdje:

https://www.onlinepeticija.com/peticija_graana_srebrenika_protiv_izgradnje_kule_od_10_spratova_na_mjestu_biveg_merkura

Pogledaj i ovo

Održana konstituirajuća sjednica prvog Gradskog vijeća Srebrenika

U Gradu Srebreniku danas je održana prva konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Srebrenika.

Promocija knjige za inžinjere – Matematika 1 – zbirka zadataka

Knjiga Matematika I je dugogodišnji projekat autora: Selmir Karić, Kristina Nurkanović i Sead Rešić. Knjiga pokriva sva poglavlja Matematike I. Svi zadaci su detaljno uređeni, svaka oblast ima teorijski uvod. Namijenjena je za izučavanje Matematike na tehničkim fakultetima, a preporuka je i za svakog studenta, učenika, nastavnika i profesora.