PETICIJA GRAĐANA SREBRENIKA PROTIV IZGRADNJE KULE OD 10 SPRATOVA NA MJESTU BIVŠEG MERKURA

O problemu prevelike zgrade koja se planira na području gdje je nekada bila prodavnica Merkur smo pisali ovdje:

Grupa građana je pokrenula peticiju protiv izgradnje ovakve zgrade, citiram:

Mi potpisani se najoštrije protivimo izgradnji kule od 10 spratova (stambeno-poslovna zgrada „Merkur“) u najstrožijem centru grada na trgu Alije Izetbegovića u Srebreniku iz razloga što bi taj objekat potpuno zasjenio sve okolne zgrade i građanima uskratio životni i radni prostor koji su do sada imali a istovremeno bi narušio stacionarni saobraćaj u cijelom gradu, jer je nemoguće obezbjediti dovoljan broj parking mjesta kada se zna da na području gradskog centra već nedostaje preko 800 parking mjesta.

Molimo vas da ovu peticiju najozbiljnije shvatite i ograničite gabarite i spratnost budućeg objekta tako da ni na koji način ne odudara od svih ostalih okolnih objekata, te da se ne desi kao kod izmjene plana 2015 god. da se vrše samovoljne i nelegalne promjene koje predstavljaju krivično djelo zloupotrebe ovlasti jer će se pojedinačna mišljenja učesnika u izmjeni plana staviti pod lupu javnosti.
Znajte da ćemo se za svoja ugrožena ljudska prava boriti svim dozvoljenim sredstvima uključujući i medijsku kampanju protiv izgradnje ovakvog objekta, te građanskim neposluhom i bojkotom izgradnje.

Rezultati peticije će biti dati na uvid:

  1. GRADSKO VIJEĆE SREBRENIK
  2. ŠEFOVI KLUBOVA POLITIČKIH STRANAKA
  3. GRADONAČELNIK
  4. SLUŽBA ZA PROSTORNO UREĐENJE I ZAŠTITU OKOLICE

Peticiju možete pročitati i potpisati ovdje:

https://www.onlinepeticija.com/peticija_graana_srebrenika_protiv_izgradnje_kule_od_10_spratova_na_mjestu_biveg_merkura

Pogledaj i ovo

Demant od predsjednika SDA Srebrenik: “SDA Srebrenik nije u koaliciji sa NIP-om u Srebreniku”

Prvo, nama niko nije ponudio koaliciju. Mi i kada bismo dobili tu ponudu istu bi prvo razmotriti na Izvršnom odboru stranke i onda zajedno zauzeli svoj stav. Inače SDA stranka će uvijek podržati odluke koje su za dobrobit Srebrenika i teme koje su aktuelne u Srebreniku, da bismo jednostavno riješili neke probleme i ne stajali na jednom mjestu sljedeće 4 godine. Znači, ako se ponudi ta opcija, mi ćemo dobro razmotriti sve uslove koji se nude u vezi takve koalicije i dati naš odgovor. Mi smo SDA i mi smo jak subjekat u Gradskom vijeću Srebrenika.

Edis Kavgić: “vijećnici ne smiju da kažu svoje mišljenje zbog sitnih ličnih interesa”

Uloga opozicije u Gradskom Vijeću u sljedecim godinama, koja je ? Kritikovati rad Vijeća i gradonačelnika, transparentno i javno upozoravanje na rad Vijeća ili nerad istog. Mi vidimo da je često povreda poslovnika na djelu i opoziciji se oduzima pravo na glas, kritiku, diskusiju. Svi su pod presijom od strane gradonačelnika Omerovića u Gradskom vijeću i vijećnici ne smiju da kažu svoje mišljenje zbog sitnih ličnih interesa.