Srebrenik.NETwork

Pečat u srcu: Zefirovci ponovo održali koncert sevdaha za pamćenje

Zefir_pecat_2015 (1)U organizaciji Udruženja mladih “Zefir” Srebrenik, u velikoj dvorani Doma kulture u Srebreniku, koja je ipak bila premala da primi sve goste, 27. januara 2015. godine, održan je, sada već tradicionalni, treći, koncert sevdaha – “Pečat u srcu”.

Više od 500 posjetitelja, u jednoiposatnom programu uživalo je u izvedbama popularnih sevdalinki od strane članova ansambla „Zefir“, te Hašima Begovića, Nermina Handžića, Admira i Nedžmije Suljić, koji su bili specijalni gosti na ovom koncertu.
Sinošnjim koncertom ansambl Zefir je napravio još jedan veliki korak ka tome da postane, ako to već i nije, prepoznatljivi muzički brend iz Srebrenika kada govorimo o tradicionalnoj bosanskohercegovačkoj sevdalinci i ilahiji.

Ovoj tvrdnji ide u prilog, ne samo veliki odaziv publike, nego i kvalitet izvedbi, ali i činjenica da je ovaj koncert održan potpuno samostalno od strane ansambla Zefir i njegovih članova, jer su prvi puta nastupili u potpunosti sa svojom opremom. Bez obzira što je ovaj koncert organizovan bez donacija, rukovodstvo UM Zefir ipak se i ovom prilikom zahvalilo svim dosadašnjim sponzorima i prijateljima Udruženja, koji su pomogli rad istog od njegovog osnivanja, izražavajući nadu da će i dalje imati dobru saradnju.

Nakon koncerta, umjetnički rukovodilac i dirigent Ansambla Zefir, profesor Jasmin Brašnjić je, osim isticanja značaja rada ovog Udruženja u smislu odgoja mladih, očuvanju bosanskohercegovačke tradicije i običaja, predstavljanja mladih talenata, posebno izrazio žaljenje što veliki broj posjetitelja, njih blizu stotinu, nije mogao prisustvovati večerašnjem koncertu iz razloga što je kapacitet kino-sale Doma kulture u Srebreniku ograničen. Istakao je, da se uprava UM Zefir potrudila obezbijediti dodatnih stotinu stolica, ali nažalost, pokazalo sa da i tih 500 mjesta nije bilo dovoljno! Profesor Brašnjić se posebno zahvalio prisutnim, uz izvinjenje svim onim, koji zbog objektivnih okolnosti, kapaciteta kino sale, nisu mogli prisustvovati večerašnjem koncertu.

Exit mobile version