Tvrđava Gradina Srebrenik

Paranoica

ParaNoica

Paranoica je srebrenički mahalski bend koji se prvi put okupio u jesen 2005. Ovaj bend se, kao i većina bendova u BiH, suočio sa problemima u svome radu. Srebrenik je mala sredina i nepostojanje omladinskog centra znatno je otežalo rad Paranoice. Od osnivanja pa do dan danas sviraju po motorijdama sirom TK. Sviraju od samog početka na rock fesivalu ”ROCK AM LIPIK”, dvije godine za redom na manifestaciji ”OGUS” u Srebreniku, Četiri godine na rock koncertu koju organizuje stranka, LDS(popularno nazvan ”gitarijada”) na ljetnom kampu ”Haznaman” u Gradačcu, sa volonterima Crvenog Kriza Općine Srebrenik organizuju humanitarni koncert, učesnik su popularnog show-a nazvanog ”Rat Bendova” i još mnoštvo manjih svirki i koncerata. Pored nabrojanih svirki sviraju i kao klubski bend. Bend ima odabranu skupinu obožavatelja koji ih prate na sve svirke. Za ovako poprilično kratko djelovanje sastav je promijenio mnoštvo članova, uključujuću pet pjevača, tri bubnjara, a skoro su u bend doveli i klavijaturistu. Imaju snimljene dvije pjesme, tačnije dva demo snimka, ”HLADNO DOBA” i ”ŽELIM SAMO DA SE VRATIŠ”. U sadašnjem sastavu sviraju od augusta 2010. godine.

Sadašnji sastav benda :
vokal-Selimović Mirza
gitara-Zahirović Edin
bass-Bjelić Mahir
klavijature-Zukić Asmir
bubanj-Moranjkić Bakir

VIDEO

[jwplayer mediaid=”10937”]
Fast Tube by Casper

Fast Tube by Casper

Fast Tube by Casper

Pogledaj i ovo

Novo mjesto u gradu: Otvaranje puba “Marshall”

U petak 18. decembra u 19:00 sati počinje žurka povodom otvorenja ekskluzivnog puba “Marshall”, koji …

Generacija bez kompasa | S lijeva na desno: Nedim Bajrektarević (bass gitara), Almin Bajrektarević (solo gotara), Muharem Bajrektarević (bubanj), Malik Smajlović (vokal), Faruk Smajlović (klavijature)

Generacija bez kompasa uskoro izdaje novi album

Nakon dvanaestogodišnje diskografske pauze srebrenički bend Generacija bez kompasa izdaje dugoočekivani novi album. Na novom …

Jedan komentar

  1. C:-)

Komentariši