Pala prodaja novih i polovnih automobila

Prodaja novih i polovnih automobila u salonima širom BiH ove godine doživila je pad, a razlike u broju prodatih automobila u ovoj u odnosu na prošlu godinu mjere se u hiljadama, potvrdili su u većim auto-centrima.

Naime, iz salona ističu da je najveći krivac za tako lošu prodaju situacija koja je prouzrokovana pandemijom virusa korona.

Tako su nam u kompaniji “Verano motors” u Banjaluci, koja je generalni uvoznik i distributer “Pežoovih” vozila, rekli da je prodaja polovnih, ali i novih vozila opala za 30 do 40 odsto u odnosu na godinu dana ranije.

“Cijela ova situacija smanjila je prodaju auta u našem salonu”, rekao je Mirko Ćosić iz službe za prodaju novih i polovnih vozila u “Verano motorsu” i dodao da su kupci više zainteresovani za nove četvorotočkaše nego za polovne.

Iz “Turbo Tradea” Sarajevo, koji se bavi prodajom polovnih auta, kazali su da je u protekla dva mjeseca prodaja drastično opala.

“U svim oblastima je opala prodaja, a sigurno je najviše pogođena auto-industrija i velika je razlika u odnosu na prošlu godinu”, kazali su u ovoj firmi za “Nezavisne novine”.

Dodaju da se situacija polako vraća u normalu te se nadaju da će se stanje i u ovoj oblasti normalizovati, te da će se prodaja vratiti na prošlogodišnji nivo.

U Auto-centru “Braća Đukić” iz Dervente kazali su nam da je trenutno manja potražnja nego što je to bilo ranijih godina.

“Činjenica je da je u cijelom svijetu opala prodaja automobila upravo zbog pandemije izazvane virusom korona, a takva je situacija i kod nas”, ističu iz ovog auto-centra.

Dodaju da je pad sigurno 30 i više odsto nego godinu dana ranije.

“Razlike u broju prodatih automobila u ovoj u odnosu na godinu ranije sigurno su manje u hiljadama”, kazali su u Auto-centru “Braća Đukić”.

S druge strane, pandemija koja je izazvana virusom korona nije uticala na poslovanje kompanije “Auto Nuić” iz Mostara, koji su ovlašteni zastupnici za prodaju i servis dva svjetski priznata brenda – “Volvovih” i “Toyotinih” vozila, te ističu da su u saradnji sa “Volvom” snizili cijene auta pa prodaja ide veoma dobro.

“Budući da smo zajedno pokrenuli akciju te snizili cijenu određenih vozila, prodaja ove marka auta nam je premašila prošlogodišnju”, kazali su iz ove auto-kuće.

Igor Gavran, ekonomski analitičar, kazao je za “Nezavisne” da je prodaja automobila, kako novih tako i polovnih, smanjena na globalnom nivou zbog višestrukih negativnih efekata pandemije virusa korona na ovaj sektor.

Objava Pala prodaja novih i polovnih automobila pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Danas 1. memorijalni turnir Denis Kaltić – Kalta

Danas je u Babunovićima počeo prvi memorijalni malonogometni turnir Denis Kaltić – Kalta. Turnir se …