Tvrđava Gradina Srebrenik

PacMan – mala priča o legendi i vremenu, a vrijeme je novac C<

Dok sam pisao članak o 5 starih dobrih igrica koje možete online igrati nisam ni slutio koje ugodno iznenađenje ću imati sljedeći dan kada budem posjetio google.com. Google je na prvoj stranici postavio igricu PacMan. I igrali smo taj dan PacMan :), svi.

PacMan

Firma RescueTime je htjela da zna koliko štete je Google napravio poslodavcima te su uzeli digitron u ruke i računali.
Tog dana, kažu ljudi koji stoje iza Wolfram Alpha web stranice, korisnici su provodili 36 sekundi duže na Google-u nego što to inače čine. Takođe je tog “kobnog” 21. Maja Google posjetilo “samo” pola milijarde internet korisnika. Kada ovih 36 sekundi i pola milijarde korisnika malo preračunamo dobiti ćemo cifru od nekih 4.800.000 sati koji su taj dan potrošeni na igranje PacMan-a :).

RescueTime je uzeo u obzir da je prosječan radni sat 25$ i izračunao da je “šteta” nastala igranjem PacMan-a preko 120 Miliona dolara.

Google nije ni opovrgao ni potvrdio ove navode, ali je zato PacMan dobio svoje mjesto na Google.com web stranici za sva vremena.
Jednostavno posjetite

www.google.com/pacman/

i uživajte.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši