Tvrđava Gradina Srebrenik

Oteo novac iz kladionice “Remi”

U sportskoj kladionici „Remi“, koja se nalazi u novom zanatsko-tržnom centru u Radničkoj ulici u centru Srebrenika, preksinoć je izvršeno razbojništvo. Nepoznati maskirani razbojnik ušao je u sportsku kladionicu i prijeteći da će upotrijebiti oružje od radnice A. M. zatražio da mu preda novac.

Nakon što je pokupio novac, udaljio se u nepoznatom pravcu, a kako saznajemo od dežurnog u Operativnom centru MUP-a Tuzlanskog kantona, razbojnik je ukrao oko 250 KM.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac u Kantonalnom tužilaštvu Tuzla Slaven Koval, a uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik koji tragaju za razbojnikom.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši