Tvrđava Gradina Srebrenik

Oštećena četiri stana

U požaru koji je izbio preksinoć u 22.50 sati u dimnjaku zgrade u Alije Izetbegovića ulici u Srebreniku oštećena su četiri stana. Usljed visoke temperature izazvane zapaljenjem nagomilane čađi oštećeni su zidovi, keramičke pločice i dio namještaja u stanovima Indire Smajlović, Mirsada Mušića, Emira Hozića i Kade Nuhanović, a ukupna materijalna šteta, prema procjeni vatrogasaca, iznosi oko 2.000 maraka.

Nakon poziva građana, na lice mjesta izašli su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik, koji su lokalizirali požar i spriječili širenje vatre u stanove i podrumske prostorije u kojima se nalazio ugalj i ogrjevno drvo.

Nakon što su lokalizirali požar, vatrogasci su cijelu noć dežurali u ugroženim stanovima do dolaska dimnjačarske službe, koja je u prijepodnevnim satima uklonila nagomilanu čađ.

Vasi komentare mozete dati na nasem FORUMU

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši