Načelnik posjetio Centar za dnevni boravak osoba sa posebnim potrebama

RAPATNICA - SREBRENIK - CENTAR - 2015 007Dana 28.01.2015. godine, Općinski načelnik Nihad Omerović je posjetio Centar za dnevni boravak djece i osoba sa posebnim potrebama u Srebreniku. U toku posjete je upoznat sa do sada realizovanima aktivnostima i projektima koje je ovaj Centar i Udruženje penzionera i civilnih invalida I i II kategorije, realizovalo, kao i sa planovima za ovu godinu, o čemu je govorio predsjednik ovog udruženja Enes Džanić.

Općina Srebrenik je jedna od rijetkih u BiH, a jedina na TK-a, koja je uspjela realizovati projekat izgradnje nove i namjenske zgrade – Centra za dnevni boravak djece i osoba sa posebnim potrebama. Realizaciju ovog projekta su pomogli; UN i nerezidentni ambasador UN u BiH  Yuri Afanasiev, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku TK-a, kao i Općina Srebrenik. Aktivnije učešće svih, a posebno roditelja djece sa posebnim potrebama, uz stručne, kvalifikovane i educirane kadrove, na brizi oko djece i osoba sa posebnim potrebama, jeste primaran i jedini cilj kojem se treba težiti. Putem projekata i pomoći prijatelja iz BiH i Evrope, naš Centar treba i može da funkcioniše još bolje i kvalitetnije, a svi oni kojima je on namijenjen da budu sretniji i zadovoljniji.

Dogovoreno je da se čim prije riješi i pitanje ko će upravljati i rukovoditi Centrom i njegovim radom, naravno uz punu podršku i nadzor Općine Srebrenik i resornih službi.

Pogledaj i ovo

Održan 30. Auto Rally Tuzla u organizaciji AMK TUZAMK

Na parkingu Univerziteta u Tuzli održan u organizaciji Auto moto kluba  “Tuzlamk” Tuzla 30. Auto …