Srebrenik.NETwork

Omladinski razvojni centar „AKMOS“ iz Srebrenika u akciji pošumljavanja

istaknuta-fotografija-naslovna

Aktivisti Omladinskog razvojnog centra „AKMOS“ iz Srebrenika i predstavnici JP „Šume TK“ dd Kladanj, ŠG „Majevičko“ Srebrenik, krajem prošle sedmice zajedno su sproveli uspješnu akciju pošumljavanja na području općie Srebrenik.

Vrijedni momci i djevojke iz ORC „AKMOS“ Srebrenik odlučili su da uz značajnu podršku i savjetovanje stručnih lica šumskog gazdinstva „Majevičko“ Srebrenik odrade nešto korisno za sebe i svoju lokalnu zajednicu te su se uključili u akciju pošumljavanja. Akcija je sprovedena unutar visokih šuma u odjelu gospodarske jedinice „Tinja – Bistrica“ koja administrativno pripada općini Srebrenik.

Prije samog početka akcije, pri dolasku na odredišnu lokaciju, mladima se obratio direktor šumskog gazdinstva „Majevičko“ Srebrenik, gospodin Kadrija Omazić koji je ukratko pojasnio rad i djelovanje ŠG „Majevičko“ Srebrenik. Nakon njega svim prisutnim su se obratili Galib Mahmutović, šef teh. poslova i pripreme rada i Muriz Mujedinović, upravnik Šumarije Srebrenik te su na praktičnom primjeru pojasnili sam tok pripreme tla i pravilnog vršenja sadnje. Od samog početka akcije vladalo je dobro raspoloženje, što je uz dosta truda i rada dalo rezultat da je na površini 0,50 ha izvršeno zasađivanje 1.250 komada sadnica Smrče.


Predsjednik Omladinskog razvojnog centra „AKMOS“ Srebrenik, Amir Arifović je istakao da je ova akcija dokaz da mladost i iskustvo mogu uveliko doprinijeti činjenju pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici i šire, te da vjeruje da će se u narednim akcijama odazvati još veći broj mladih ljudi i da će se ovakve akcije pokretati i u drugim gradovima u kojima do sada mladi nisu imali priliku da aktivno učestvuju u pošumljavanju.
Nakon uspješno sprovedene akcije, uposlenici ŠG „Majevičko“ Srebrenik obezbijedili su ručak za sve učesnike te su uz dobro raspoloženje sumirani utisci i najavljena dobra i uspješna saradnja omladinskog centra i javnog preduzeća.

Srebrenik.NETwork

Exit mobile version