Okrugli sto “Značaj biodiverziteta u oblasti biomonitoringa”

Danas je na Prirodno- matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, održan Okrugli sto povodom dana biodiverziteta i aktivnosti ECOBIAS projekta na temu “Značaj biodiverziteta u oblasti biomonitoringa”. Ujedno je obilježen i jubilej 20 godina postojanja Prirodno- matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Goste i učesnike Okruglog stola pozdravio je  i zaželio uspješan rad dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli prof. Vedad Pašić i otvorivši ovaj Okrugli sto.

Ovom iznimno važnom događaju prisustvovali su brojni profesori sa drugih fakulteta, predstavnik Prosvjetno pedagoškog zavoda, predstavnici organizacija, profesori Odsjeka za biologiju kao i  studenti ovog fakulteta. Učesnici okruglog stola su obrazložili svoja iskustva, te su obuhvaćene i brojne teme i problemi današnjice vezani za biodiverzitet i biomonitoring, naročito na području Bosne i Hercegovine. Aktivno učešće u organizaciji i realizaciji pomenutog značajnog događaja su također uzeli studenti dodiplomskog studija Odsjeka za biologiju i studenti master ECOBIAS studijskog programa “Ekomonitoring i biondikacija voda” na Odsjeku za biologiju.

Zaključci okruglog stola su potreba objedinjavanja podataka istraživanja biodiverziteta i njihove primjene u monitoringu, potreba organizovanja biologa u kontekstu strukovnog udruženja i neophodnost aktivnog djelovanja struke u zakonodavnoj oblasti koja se tiče položaja diplomiranih studenata biologije na tržištu rada.

The post Okrugli sto “Značaj biodiverziteta u oblasti biomonitoringa” appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Slijedi velika završnica, humanitarna aukcija emisije “Bez teških tema”: Među predmetima je i nogometna lopta na kojoj su svi potpisi igrača Dinama

Nakon uspješne sezone emisije “Bez teških tema” u programu O Kanala slijedi velika završnica emisije …

Protest prevoznika u RS-u: Ne voze robu i ne sipaju gorivo

Od danas počinje bojkot točenja goriva i ne tovarimo robu na svim destinacijama. I to …