Tvrđava Gradina Srebrenik

Fond za omladinske projekte otvoren tokom čitave godine

„Fond za omladinske projekte – FOP 2012.“, realizira SHL BiH – „Schüler Helfen Leben“, njemačka omladinska Fondacija koja je u Bosni i Hercegovini prisutna od 1993. godine i čiji je osnovni cilj da pomogne mladima u BiH. SHL svoje aktivnosti realizira kroz tri programa: Omladinska politika, Omladinsko obrazovanje i Omladinski angažman poznatiji kao Fond za omladinske projekte FOP.

Fond za omladinske projekte, je jedinstven program koji pruža priliku mladim ljudima u BiH da ostvare svoje ideje, realiziraju projekte i time pozitivno utiču na društvo i svoju ulogu u njemu. FOP je otvoren svima, prvenstveno mladim ljudima koji do sada nisu imali iskustva u omladinskom aktivizmu! Za financijska sredstva u iznosu od 1 do 4000 KM mogu se prijaviti pojedinci, neformalne omladinske grupe i omladinske organizacije, koji ţele pozitivno i aktivno uticati na svoje okruženje. U protekle dvije godine podržano je 126. projekata s ukupno 240 hiljada konvertibilnih maraka. U 2012. godini SHL BiH, će kroz program FOP investirati 85 000. KM u realizaciju preko 50 omladinskih projekata. U ovoj godini poseban naglasak stavljamo na projekte mladih iz oblast: i javnog zagovaranja, uličnih akcija i neformalne edukacije mladih.

Na program FOP mogu aplicirati svi mladi ljudi u dobi od 14. do 30. godina starosti, a prednost imaju oni koji dolaze iz manjih gradskih i ruralnih sredina, te oni mladi koji prvi put apliciraju odnosno imaju odliĉnu ideju/projekat koje je važan za razvoj lokalne zajednice, škole, mladih u toj zajednici. Odabir projekata vrši se na mjesečnoj osnovi, a svi zainteresirani mogu aplicirati tokom čitave godine.

Više informacija o radu Fondacije SHL možete pronaći na našoj web stranici www.shl.ba. Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno kontaktirajte, gospodina Ermina Numića na tel. 063 901 581 ili  e- mail [email protected].

Pogledaj i ovo

Stan na prodaju ITK MUSIĆ Srebrenik na 6. spratu (64,10m2)

Stan na prodaju u u ”VISOKOM ROHBAU SISTEMU”. Stan je velicine: 64,10m2 i nalazi se …

Dvosobni stanovi u Srebreniku na prodaju – centar grada

Prodaju se dvosobni stanovi (novogradnja) površine 63,40 m2 i 54,00 m2 na petom spratu lamele …

Komentariši