Oduzet krijumčareni duhan i tekstil vrijednosti 105.000 KM u Tuzlanskom kantonu

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na putnoj komunikaciji u Tuzlanskom kantonu oduzeli veću količinu rezanog duhana i tekstila, vrijednosti 105.000 KM.

Iz UIO pojašnjavaju da su njihovi službenici iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Tuzla, na osnovu višemjesečnog operativnog rada, izvršili pretres putničkog motornog vozila u vlasništvu osobe inicijala H.M., a sve u skladu s instrukcijama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Uz pomoć specijalističke opreme za pregled vozila, koja je UIO donirala američka Ambasada u BiH kroz programa EXBS, pronađeno je 275 kilograma sitno rezanog duhana bez akciznih markica

Također na putnoj komunikaciji na područiju regionalnog centra Tuzla oduzeli su i 1.125 komada tekstilnih proizvoda, stranog porijekla i bez zakonom propisane dokumentacije.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe u te dvije akcije je 105.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

The post Oduzet krijumčareni duhan i tekstil vrijednosti 105.000 KM u Tuzlanskom kantonu appeared first on Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Također provjerite

Srebrenica - Bosna i Hercegovina

Dan žalosti u Federaciji BiH povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici

Dan žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici prilika je za sve nas da se sjetimo žrtava, da izrazimo suosjećanje s njihovim porodicama i da reafirmiramo našu posvećenost miru, pravdi i suživotu. Klanjanjem dženaze i ukopom 14 tabuta s posmrtnim ostacima, te brojnim komemoracijama širom zemlje i svijeta, pokazujemo da žrtve genocida nikada neće biti zaboravljene i da će njihova sjećanja živjeti kroz naša djela i riječi.

Temperature Bosna

Izdato narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura i visokog UV indeksa

NARANDŽASTO upozorenje zbog visokih temperatura i UV indeksa Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je NARANDŽASTO …