Oduzet krijumčareni duhan i tekstil vrijednosti 105.000 KM u Tuzlanskom kantonu

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na putnoj komunikaciji u Tuzlanskom kantonu oduzeli veću količinu rezanog duhana i tekstila, vrijednosti 105.000 KM.

Iz UIO pojašnjavaju da su njihovi službenici iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Tuzla, na osnovu višemjesečnog operativnog rada, izvršili pretres putničkog motornog vozila u vlasništvu osobe inicijala H.M., a sve u skladu s instrukcijama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Uz pomoć specijalističke opreme za pregled vozila, koja je UIO donirala američka Ambasada u BiH kroz programa EXBS, pronađeno je 275 kilograma sitno rezanog duhana bez akciznih markica

Također na putnoj komunikaciji na područiju regionalnog centra Tuzla oduzeli su i 1.125 komada tekstilnih proizvoda, stranog porijekla i bez zakonom propisane dokumentacije.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe u te dvije akcije je 105.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

The post Oduzet krijumčareni duhan i tekstil vrijednosti 105.000 KM u Tuzlanskom kantonu appeared first on Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]