Održana zanimljiva radionica za učenike u OŠ Duboki Potok

U petak 11.09.2015. godine u prostorijama OŠ Duboki Potok održana je radionica za učenike pod nazivom “Budućnost je izvjesna ako ju krojiš na pravi način”.

Predavači su bili bivši učenici OŠ Duboki Potok koji su tokom svog školovanja ostvarili nadprosječan uspjeh u studiranju u inostranstvu ali pri tome su uspjeli da ostvare pravo na stipendiju za svoje školovanje.  “Cilj ove radionice je bio da kroz priču i lična iskustva učenicima naše škole ukažemo na mogućnosti koje oni mogu iskoristiti kako bi sami sebi stvorili što bolje uslove za život”.

Prvo predavanje je održala Mirheta Omerovic, dotoressa di Economics and management (Venecija, Italija) koja trenutno studira magistarski studij International management i pohadja Internacionalni koledz u Veneciji počelo je slajdom kadetske reprezentacije BiH koja je osvojila prvo mjesto na EP što je izazvalo veliku pozornost učenika. Izuzetno kvalitetno Omerovićka je djeci objasnila svoj životni put i pokušala u njima da pobudi interes, volju, kreativnost. 

Drugi predavač Alma Junuzovic, studentica Fakulteta elektrotehnike u Tz, dobitnica Erasmus stipendije na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu (Hrvatska) je također imala zapaženo predavanje gdje su učenici pomno slušali njeno izlaganje.

Zahvaljujemo se predavačima ali i učenicima na veoma korisnoj radionici a naša preporuka je da ova iskustva treba da budu česta i ubuduće ne samo u našoj nego i u ostalim školama.

20150904_103506

20150904_103447

IMG_20150904_103234

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20150904_103251

kadeti buducnost 2

 

 

 

 

 

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …