Srebrenik.NETwork

Održana svečana akademija povodom godišnjice smrti legendarnog komandanta Ibrahima Salihovića

Povodom godišnjice smrti srebreničkog legendarnog ratnog komandanta Ibrahima Salihovića, u organizaciji udruženja boraca i dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92.-95.” u Srebreniku je upriličena svečana akademija posvećena sjećanju na ovog velikog čovjeka i patriotu koji je ostavio neizbrisiv trag u odbrani ovih prostora tokom  agresije na našu zemlju.

O neizmjernom doprinosu Ibre kapetana  u odbrani ovih prostora, ali i njegovoj poslijeratnoj borbi za dostojanstvo i bolji položaj boračke populacije, govorili su predstavnici društvenog i političkog života, kao i njegovi saborci .

Ibrahim Salihović je preminuo 12.02.2021. godine nakon duge i teške bolesti . Bio je  penzionisani pukovnik Armije RBiH i dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, ratni komandant 5. bataljona 21. Srebreničke brigade, a kasnije i komandant elitne 211. Oslobodilačke brigade. Bio je  vijećnik u Općinskom vijeću Srebrenik,  kao i ministar za boračka pitanja u Vladi TK. Nakon svečane akademije, njegovi saborci i brojne delegacije upriličili su i obilazak mezara Ibrahima Salihovića na gradskom groblju Grabovci.

Objava Održana svečana akademija povodom godišnjice smrti legendarnog komandanta Ibrahima Salihovića pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Exit mobile version