Srebrenik.NET / Aktuelno / Održana sjednica Organizacionog odbora “Otvorenog grada umjetnosti” u Srebreniku

Održana sjednica Organizacionog odbora “Otvorenog grada umjetnosti” u Srebreniku

Danas je u kabinetu načelnika općine Srebrenik Nihada Omerovića održana sjednica Organizacionog odobra “Otvorenog grada umjetnosti” u Srebreniku, na kojoj je usvojen Program ovogodišnjneg OGUS-a. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Organizacionog odbora Nihad Omerović, a u sastavu Organizacionog odbora su i Ministar obrazovanja TK Zlatan Muratović, minister finasija u Vladi TK Jakub Suljkanović, predstavnik Turističke zajednice TK Mato Jurić, predsjedavajući OV Srebrenik Ibrahim Zukić, šef Općinske službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti Muhamed Jašarević, direktor JU Centar za kulturu i informisanje Mirza Ibrišimović, zamjenik predsjedavajućeg OV Srebrenik Edis Kavgić i savjetnik općinskog načelnika Adnan Bijelić.

U skladu s danas usvojenim programom, svečano otvaranje ove kulturne manifestacije održat će se u subotu, 19. avgusta u Starom gradu u Gornjem Srebreniku, a u sklopu svečanog otvaranja priredit će se i bogat kulturni program u kojem će učestvovati i poznait bh. glumac Josip Pejaković. U period od 19. do 25. avgusta, u sklopu ove kulturne manifestacije, na platou ispred Starog grada i na ljetnoj pozornici ispred Doma kulture u Srebreniku održat će se i niz promocija knjiga, koncerata, smotri folklore i drugih kulturnih događaja.

Pored niza raznovrsnih kulturnih sadržaja, u sklopu ovogodišnjeg OGUS-a, u Srebreniku će boraviti i desetak likovnih umjetnika iz BiH i inostranstva koji će pod zidinama Starog grada stvarati umjetnička djela kojima će obogatiti fundus Galerije “Otvorenog grada umjetnosti”. Ova kulturna manifestacija ima tradiciju od četiri decenije, a zahvaljujući “Otvorenom gradu umjetnosti” Srebrenik u drugoj polovini avgusta postaje centar kulturnih dešavanja na području Tuzlanskog kantona.

Powered by WPeMatico