Održana promocija knjige “Sve bio je ritam” Borisa Leinera

Knjiga koja je uzburkala mnoge muzičke i umjetničke duhove, “Sve bio je ritam” Borisa Leinera, sinoć je u Narodnu i univerzitetsku biblioteku “Derviš Sušić” Tuzla privukla sugrađane koji su odrastali i sazrijevali uz zvuke Azre, Vještica, Haustora i Šo!Mazgoona.

Direktorica Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Mirna Trifković, obratila se publici, predstavila goste, autora Borisa Leinera, kao i urednicu knjige, Jasminku Mitrić, prepuštajući im pozornicu.

– Prije 50 godina sam počeo da sviram bubnjave, ali to nisu bili pravi bubnjevi. Umjesto bubnja, imao sam kartonsku kutiju za cipele, a umjesto palica štrikaće igle, koje sam ukrao svojoj majci. A sada sam pisac, rekao je između ostalog Leiner, na promociji.

Sve bio je ritam, autobiografija koja je istovremeno i svjedočanstvo jednog vremena, stvaranja i uticaja na rock scenu naših prostora zadnjih decenija prošlog vijeka, protkana je zanimljivim i zabavnim anegdotama. Leiner je u svojoj iskrenoj i, njemu svojstvenoj duhovitoj ispovijesti, uspio da se približi i čitalačkoj i muzičkoj publici i da ih sve povede na zanimljivo putovanje, donoseći neispričane priče i o drugim velikanima rock-scene.

U opuštenom razgovoru sa publikom, evocirane su uspomene, smijalo se i zabavilo, a  Jasminka Mitrić, pročitala je i nekoliko anegdota kojima obiluje knjiga, čime je upotpunjena atmosfera.

Nakon promocije, prisutni fanovi su imali priliku malo ostati i popričati sa autorom, produžujući i tako ugodnu atmosferu koja je vladala u sali Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla.

The post Održana promocija knjige “Sve bio je ritam” Borisa Leinera appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Tužioci zatražili formiranje predmeta protiv Milorada Dodika

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zatraženo je hitno formiranje predmeta zbog medijskih istupa člana Predsjedništva …

Domaćinstva u regionu godišnje bace više od 1,8 miliona tona hrane

Pod sloganom “Naše akcije su naša budućnost – bolja proizvodnja, bolja ishrana, bolje okruženje i …