Održana “Ćetenijada” u Srebreniku

U okviru manifestacije “Zima u kraljevskom gradu”, sinoć je na gradskom trgu, u organizaciji Udruženja žena “Diva” Srebrenik, u saradnji s udruženjima žena iz Dubokog Potoka, Tinje i Lisovića realizovale poseban događaj. 

Naime, potrudile su se da sugrađanima i gostima Srebrenika, na licu dočaraju kako se tradicionalno sprema ćetenija. Prisutni su uživali u svakom momentu gledajući kulinarsko umijeće pripremanja ovog jela, a kasnije i u degustaciji specijaliteta.

Atmosfera je bila zaista lijepa, raspoloženje na nivou, čemu svjedoči i činjenica da se, na gradskom trgu, zaigralo i kolo.

Prezadovoljna organizacijom, predsjednica UŽ “Diva” srebrenik Dekida Zahirović je samo kratko rekla – “Zajedno možemo sve, za građane, za lijepe priče iz Srebrenika, zahvalivši na saradnji članicama ostalih udruženja koje su učestvovale u realizaciji Ćetenijade.

Objava Održana “Ćetenijada” u Srebreniku pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]