Održana 8. sjednica GV Srebrenik

Najznačajanija tačka sjednice Gradskog vijeća u Srebreniku, Informacija o provedenim aktivnostima na rješavanju problema vodosnabdijevanja mjesnog područja Tinje i gravitirajućih naselja, izazvala je najveću pažnju na 8. Po redu vijećničkom zasijedanju.

Gradonačelnik  Srebrenika i šef resorne službe prisutne vijećnike detaljno su upoznali sa do sada provedenim aktivnostima na rješavanju ovog, kako je rečeno, najprioritenijeg problema u lokalnoj zajednici. Predstavljeni su i planovi, okvirni rokovi i konkretne aktivnosti koje će biti sprovedeni u narednom periodu. Informacija je i usvojena uz nekoliko zaključaka.

Još jedna bitna tačka 8. Sjednice Gradskog vijeća bila je Informacija o aktivnostima definisanja trase autoputa Tuzla-Brčko-Orašje, koja bi, prema planovima,  jednim svojim dijelom prolazila rubnim gradskim područjem Srebrenika, a također i ova informacija dobila je potrbnu vijećničku podršku.

Usvojen je i prijedlog programa utroška sredstava sa kriterijma raspodjele sredstava poticaja poljoprivrednoj proizvodnji, kao i informacija o materijalno-socijalnom položaju boračkih kategorija, imenovan je jedan član Gradske izborne komisije, kao i članovi privremenih upravnih odbora u nekoliko javnih ustanova.

Objava Održana 8. sjednica GV Srebrenik pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Nova varijanta koronavirusa, omikron, identifikovana u 38 zemalja

Nova varijanta koronavirusa, omikron, identificirana je u 38 zemalja, ali za sada nije zabilježen ni …

Svaki treći građanin daje mito za zdravstvenu uslugu

Svaki treći građanin svjesno daje novac ili poklon, odnosno mito za zdravstvenu uslugu, pokazali su …