Održana 7. sjednica GV Srebrenik

Nakon duže pauze zbog sezone godišnjih odmora, danas je u Srebreniku zasijedalo Gradsko vijeće. Sedmu po redu vijećničku  sjednicu karakterisao je  obiman dnevni red sa 17. tačaka, koje su tokom cjelodnevnog zasijedanja i podržane, a pojedine su izazvale i dugotrajne rasprave .

Najznačajnije tačke oko kojih se vodila i najveća rasprava su Izvještaj o izvršenju Budžeta za prvo polugodište ove godine, prijedlog odluke o imenovanju u regulirane organe, a usvojena je, uz nekoliko zaključaka  i informacija o problematici skupljanja komunalnog otpada na ovom gradskom području.

Usvojeni su i prijedlozi odluka o platama i drugim naknadama u organima uprave Grada Srebrenika, imenovanju punomoćnika državnog kapitala u skupštinama JP 9. Septembar i Vodovod i kanalizacija, imenovan je upravni odbor u Dječijem vrtiću, Gradskoj apoteci i nedostajući član upravnog odbora u JZU Dom zdravlja, kao i zamjenik gradskog pravobranioca.

Kako je najavljeno,već do kraja ovog mjeseca trebala bi biti održana još jedna, osma po redu sjednica Gradskog vijeća Srebrenika.

Objava Održana 7. sjednica GV Srebrenik pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Ministar zdravstva TK posjetio Dom zdravlja Srebrenik

Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Božo Jurić posjetio je Dom zdravlja u Srebreniku gdje je s …

Obilježen mjesec knjige u Srebreniku

U povodu obilježavanja oktobra – Mjeseca knjige učenici I osnovne škole u Srebreniku zajedno sa …