Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

19. Po redu redovna sjednica Gradskog vijeća održana je danas u Srebreniku, a na dnevnom redu bilo je 7 tačaka.

S obzirom da još uvijek nije usvojen gradski budžet, najvažnija tačka dnevnog reda bila je prijedlog odluke o privremenom finansiranju Grada Srebrenika za prva tri mjeseca naredne godine, a prijedlog je i dobio potrebnu vijećničku podršku.

Podršku su dobili i izvještaji o poslovanju JP Vodovod i kanalizacija i Veterinarska stanica Srebrenik, na doradu je vraćen Pravilnik o uslovima za ispuštanje otpadnih voda u javni kanalizacioni sistem, dok je i razmatrana informacija o socijalno-materijalnom položaju penzionera na području Srebrenika.

Nakon završetka sjednice Gradskog vijeća Mato Matijević -predsjedavajući vijeća i vršilac dužnosti gradonačelnika dr. sc. Nermin Tursić poželjeli su svima sretnu novu godinu, a već početkom naredne godine, tačnije 5. februara, će biti održani i prijevremeni izbori za gradonačelnika Srebrenika.

Objava Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]