Održana 18. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

18. redovna sjednica Gradskog vijeća održana je danas u Srebreniku. Iako je dnevnim redom bila predviđena  rasprava o 13. tačaka, vršilac dužnosti gradonačelnika Srebrenika Dr. Nermin Tursić povukao je sa dnevnog reda tačke koje su se odnosile na razmatranje prednacrta odluka o gradskom budžetu i njegovom izvršenju,programu izgradnje infrastrukture, obavljanja zajedničke komunalne potrošnje i uređenja gradskog građevinskog zemljišta za 2023.godinu.

Razlog povlačenja ovih tačaka, kako je naveo Tursić je pravne prirode i one će se naći u formi prijedloga nacrta već na narednoj sjednici Gradskog vijeća, nakon čega će se pristupiti i javnim i raspravama i sve bi trebalo biti provedeno u zakonskim rokovima.

Na današnjoj sjednici Gradskog vjeća potrebnu podršku vijećnika nije dobio Izvještaj o izvršenju budžeta Grada za prvih 9 mjeseci tekuće godine, kao ni prijedlog o pripajanju JU Sportsko-rekreativni centar Srebrenik javnoj ustanovi Centar za kulturu i informisanje.

Već za sutra najavljena je i nova sjednica Gradskog vijeća, ali ovaj put svečana, a povodom Dana državnosti BIH.

Objava Održana 18. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]