Odlična godina za Silver Kingse

Članovi Škole sporta Silver Kings Srebrenik mogu biti izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima i projektima u 2018. godini koja je sigurno bila jedna od najuspješnijih.

Takmičeći se u Ligi mladih RKS Tuzla odigrali su preko 50 utakmica te su  postigli zapažene rezultate i svoju vitrinu obogatili za još jedan pehar i medalje pionira gdje su osvojili treće mjesto. Na turniru u Srebreniku za kadetkinje koji je održan u januaru pod nazivom "Silver Queens Cup" osvojili su prvo mjesto. Također su osvojili prvo mjesto na međunarodnom turniru "Živinajs CUP 2018" a na tradicionalnom međunarodnom turniru u Srebreniku pioniri Kingsa osvojili su drugo mjesto u maju 2018. godine.

Po prvi puta organizovali su košarkaški kamp krajem Juna 2018. godine u SRC Ajdinovići koji je bio veoma sadržajan  i uspješan. U Oktobru 2018. također je organizovan Festival košarke za najmlađe gdje je učešće uzelo oko 300 dječaka i djevojčica iz BiH i Hrvatske. Tradicionalni turnir koji organizuju svake godine u periodu maj - juni postao je popularan u van granica BiH a ove godine osvajač turnira bila je ekipa PVSK Panther iz Pečuha (Mađarksa) koji su i naredne godine najavili svoj dolazak. Često su organizovali prijateljske utakmice, turnire i druženja sa ekipama iz Županje i Vinkovaca sa kojima su ostvarili odličnu saradnju.

Nekoliko puta tokom godine su organizovali pješačenja prema planini Majevici i Starom gradu Gradini kako bi na neki način ukazali na globalni problem sve manjeg boravka djece na otvorenim terenima a dali i svoj doprinos turističkoj ponudi planine Majevice koja u posljednje vrijeme postaje atraktivna lokacija.

Pomogli su kroz nabavku rekvizite nekoliko osnovnih škola sa TK i zajednički učestvovali u određenim projektima.

U tim aktivnostima veliku pomoć su dobili od brojnih sponzora, članova udruženja ali posebno bi istakli Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Sportski savez Općine Srebrenik, Općinu Srebrenik, Ministarstvo kulture i sporta TK, BH Telecom, Hifa Group, Kopex Sarajlić, Dent - IN, Elvik ,Great i mnogi drugi kojima se javno zahvaljujemo.

 

Također provjerite

Saobracaj

U Srebreniku održano predavanje “Uticaj medija na razvoj djeteta i hiperprotekcija roditelja”

U Plavoj sali Doma kulture u Srebreniku održano je predavanje “Uticaj medija na razvoj djeteta …

Obavijest iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti

Obavještavaju se učenici koji se nalaze na konačnoj listi učenika za dodjelu stipendija za školsku …