U Bosni i Hercegovini tokom vikenda bit će sunčano i vruće, uz dnevnu temperatutu od 33 do 40 stepeni Celzijusa. Pogoršanje vremenskih prilika koje će biti praćeno prljuskovima i grmljavinom te padom temperature očekuje se od utorka.   U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva umjeren porast naoblake u centralnim […]

Od utorka nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom te padom temperature

Od utorka nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom te padom temperature

U Bosni i Hercegovini tokom vikenda bit će sunčano i vruće, uz dnevnu temperatutu od 33 do 40 stepeni Celzijusa. Pogoršanje vremenskih prilika koje će biti praćeno prljuskovima i grmljavinom te padom temperature očekuje se od utorka.
 
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva umjeren porast naoblake u centralnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab uglavnom južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 33 do 39 stepeni.
U nedjelju, 27. augusta bit će sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren uglavnom zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 23, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 stepeni.
Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u ponedjeljak, 28. augusta. Prema kraju dana jače naoblačenje sa zapada, što u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 27, na jugu do 28, a dnevna od 28 do 33, na sjeveroistoku Bosne do 39 stepeni.
U utorak, 29. augusta bit će umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne u sjevernim područjima Bosne vjetar u skretanju na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 18 do 24, na sjeveroistoku Bosne i u Hercegovini do 30 stepeni.
U srijedu, 30. augusta bit će umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini jugoistočni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Powered by WPeMatico

https://lukavacki.ba/od-utorka-nestabilno-vrijeme-s-pljuskovima-i-grmljavinom-te-padom-temperature/ 27.08.2023

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …