Od prošlogodišnje cijene vrijednost Bitcoina pala za 50 posto 

Tokom proteklog vikenda, vrijednost Bitcoina nastavila je padati ispod 34.000 američkih dolara prema podacima Coinbase-a, brokerske kompanije koja se bavi prodajom kriptovaluta.

Bitcoin je najrasprotranjenija svjetska kriptovaluta no sada joj je vrijednost pala za 50 posto od vrhunca dostignute vrijednosti prošloga novembra.

Pad vrijednosti digitalne valute događa se kao posljedica pada na drugim tržištima valutama u proteklih nekoliko dana.

Jutros je na azijskim tržištima smanjen index Nikkei, koji posebno koristi berza Tokija za dodatnih 2 posto. Na svjetskom tržištu kriptovaluta Bitcoin učestvuje u vrijednosti od oko 650 triliona dolara, što čini trećinu ukupnog tržišta.

Druga najveća svjetska kriptovaluta, Ethereum također je izgubila na vrijednosti za više od 10 posto u odnosu na cijene prošle sedmice.

Iako je veći dio 2022. godine bio relativno miran za tržište kriptovaluta, nestabilno trgovanje digitalnom imovinom nije bilo tako neobično prethodnih godina. KLIX

Objava Od prošlogodišnje cijene vrijednost Bitcoina pala za 50 posto  pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Uređujemo Grad Srebrenik da nam svima bude ljepši i radimo na poboljšanju komunalnih usluga

Da se građani, kako se savjesno odnose i plaćaju račune za električnu energiju, kablovsku uslugu, internet pristup, vodovod isto tako odnose i prema uslugama i zakonom propisanim obavezama kada je komunalna djelatnost u pitanju.

Istraživanje o prihodima, siromaštvu i uslovima života građana BiH

Agencija za statistiku BiH, u saradnji sa entitetskim zavodima za statistiku provodi, prvi put u …