Od danas iz Tuzle vozom u Doboj, Sarajevo i Banjaluku

Od danas, 1. avgusta, Željeznice Federacije BiH, u dogovoru sa Željeznicama Republike Srpske (RS), počinju saobraćati na direktnoj željezničkoj liniji Sarajevo-Doboj-Banjaluka.

Tim povodom u Banjaluci će se novinarima obratiti vršilac dužnosti generalnog direktora i predsjednika Uprave Željeznica RS Dragan Savanović i generalni direktor i predsjednik Uprave Željeznica FBiH Enis Džafić.

Ranije je saopšteno da se ovim dogovorom u saobraćaj uvodi ‘BH voz’ na relaciji Sarajevo-Doboj-Banjaluka, kao i lokalni putnički vozovi na relaciji Doboj-Tuzla-Doboj, koji će ostvarivati veze sa Sarajevom i Banjalukom.

“Ovo je prvi put da Tuzla bude povezana željezničkim putničkim saobraćajem s Banjalukom. Mi na ovaj način, modernim ‘Talgo garniturama’ povezujemo tri najveća centra u državi. Ranije smo ‘BH voz’ stavili u promet prema Zenici i Doboju, a nešto kasnije prema Mostaru i dalje prema jugu. Ostaje nam da završimo projekat elektrifikacije dijela pruge u Krajini i na taj način povežemo i Bihać s glavnim gradom i regionalnim centrima. To bi značilo konačno i potpuno uvezivanje putničkog željezničkog saobraćaja u državi”, izjavio je Enis Džafić, generalni direktor Željeznica FBiH.

Redovna cijena karte na relaciji Sarajevo-Banjaluka je 25,80 KM (povratna 41,70 KM), na relaciji Sarajevo-Tuzla je 21,40 KM (povratna 34,60 KM), a na relaciji Tuzla- Banjaluka 20,00 KM (povratna 32,40 KM), saopšteno je iz Željeznica FBiH.

kameleon.ba

Pogledaj i ovo

Očekivana poskupljenja namirnica za ovo doba godine

Dok građani pažljivo planiraju kupovinu potrepština u skladu sa  mjesečnim primanjima, cijene osnovnih životnih namirnica …

Fedra Idžaković: Svaka druga žena u BiH bila je žrtva nasilja

Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH različitim …