Tvrđava Gradina Srebrenik

Objesio se prezaduženi žirant

Faruk Sejranović (55) nije ostavio oproštajno pismo, ali njegove komšije kažu da je dug od 120 hiljada maraka…

U ostavi za drva u dvorištu Hajre Husanović u ulici Tuzlanskog odreda u Srebreniku, u čijoj je kući posljednjih pet godina stanovao, samoubistvo vješanjem izvršio je Faruk Sejranović (55), vlasnik firme za završne radove u građevinarstvu “D-mol” iz Srebrenika.

Našla ga supruga

Nakon što je njegova supruga autom otišla do centra grada da doveze njihovog sina iz škole, Sejranović je ušao u šupu i objesio se o kožni kaiš koji je prethodno zavezao za gredu. Obješenog iza zatvorenih vrata sasvim slučajno pronašla ga je njegova supruga koja je, uz pomoć komšije, uspjela skinuti omču i iznijeti ga napolje.

Pokušali su izvršiti reanimaciju, a ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik, ali su ljekari, nažalost, samo mogli konstatirati da je nesretni Sejranović već mrtav. Iza sebe nije ostavio oproštajno pismo, a prema riječima njegovih komšija i prijatelja, na ovaj korak se najvjerovatnije odlučio zbog finansijskih problema.

Dizao nove kredite

Bio je žirant jednom svom poznaniku za kredit u iznosu od oko 120.000 maraka, za koje je dužnik prestao uplaćivati rate. Da bi vraćao dug svog poznanika, bio je prinuđen uzimati nove kredite na svoje ime, što je njegovu donedavno uspješnu firmu, koja je zapošljavala i do 25 radnika, dovelo do kolapsa.

Iza njega je ostala supruga Mariola i osmogodišnji sin Kevin, te dva odrasla sina iz prvog braka koji borave u inozemstvu. Uviđaj na licu mjesta obavili su inspektori Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik, a po naređenju Kantonalnog tužilaštva Tuzla tijelo Faruka Sejranovića prevezeno je na Odjel patologije UKC-a Tuzla radi obdukcije.

www.dnevniavaz.ba

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši