Objavljena presuda u predmetu protiv medicinske sestre JZU UKC Tuzla

Općinski sud u Tuzli objavio je presudu u krivičnom postupku protiv Eldine Mandžukić, kojom je optužena oglašena krivom, jer je kao odgovorna osoba u svojstvu medicinske sestre Klinike za ortopediju i tramatologiju JZU UKC Tuzla, iskorištavanjem svog položaja i ovlaštenja pribavila sebi korist i službenim pečatom ovjerila službenu ili poslovnu ispravu, knjigu ili spis sa neistinitim sadržajem, čime je počinila produženo krivično djelo – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u vezi sa produženim krivičnim djelom – Krivotvorenje službene isprave.

Za počinjena krivična djela imenovanoj je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca.

Prije dostavljanja sudu sporazuma o priznanju krivnje i prijedloga tužioca za izricanje krivičnopravne sankcije, optužena je izvršila obavezu koja se odnosi na vraćanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, uplatom iznosa od 2.600,00KM na račun budžeta Federacije BiH.

Podsjećamo sud je optužnicu protiv imenovane potvrdio 12.11.2021.godine, a na ročištu za izjašnjenje o krivnji održanom 26.01.2022.godine optužena se izjasnila da nije kriva. Sporazum o priznanju krivice i prijedlog tužioca za izricanje krivičnopravne sankcije optuženoj između Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i optužene Eldine Mandžukić zaključen je 14.06.2022.godine, te je dostavljen sudu. Sud je na ročištu održanom 05.07.2022.godine prihvatio navedeni sporazum, te objavio presudu i izrekao krivičnopravnu sankciju.

The post Objavljena presuda u predmetu protiv medicinske sestre JZU UKC Tuzla appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …