Obilne padavine prouzrokovale mnoge poplave – Srebrenik pod vodom

Babunovići
Rijeka Tinja

Usljed obilnih kišnih padavina, na području Tuzlanskog kantona zatvoreno je nekoliko putnih pravaca. Kompletan saobraćaj od Tuzle prema Doboju je otežan.
Put Tuzla-Lukavac, preko Gračanice i Doboj-Istoka je na dva-tri mjesta u prekidu i to dionice u Stanić Rijeci i kod Vege. Voda je na ovim mjestima potpuno poplavila putne pravce. Prekinut je i regionalni put Gradačac – Gračanica. Voda je izašla na put u mjestu Srnice Donje. Prekinut je i put Čelić – Brčko preko mosta na rijeci Šibošnici. Saobraćaj je prekinut i na regionalnom putu Srebrenik – Donja Orahovica u mjestu Luke. Za sada je put Tuzla – Sarajevo otvoren preko Kladnja i Olova. Prohodon je i put za Bijeljinu preko Kalesije. Vozačima se preporučuje da koriste alternativne pravce, te da na put ne kreću bez prijeke potrebe.

Ulica Hasana Kikića
Ulica Hasana Kikića

Zbog stalne kise koja je pocela u ponoc 21.06,22.06 doslo je do izljevanja Tinje na mnogim podrucijima. Takodje ako ovako nastavi mogoce su vece poplave u podruciju Kiseljaka, Bara, Ormanice gdje bi bio nemoguc prolaz relacijom puta Srebrenik-Ormanica-Gradacac.

Ulica Hasana Kikića (2)
Spahijina njiva, pored Koprić mosta
Naselje Bare

Pogledaj i ovo

U Tuzli će sutra biti otvoren Hotel “Salis”

Kako je navedeno na njihovoj Facebook stranici ‘Hotel Salis Tuzla”, hotel nudi sve potrebno za …

2 0 komentara

  1. Ovo je od Seje uzeto :S

  2. kalakotra

    slike iz ulice Hasana Kikica su od poplave 01.06. ova juce bila je jos gora. Gdje su parkirana vozila na slici tu je bila voda…

Komentariši