Obilježeno 20 godina postojanja i rada Centra za ekologiju i energiju

U Ateljeu Ismet Mujezinović, Centar za ekologiju i energiju Tuzla prigodnom  svečanošću obilježili su u utorak, 7.9.2021. godine 20 godina uspješnog rada i postojanja.

Od osnivanja 2001. godine pa do danas realizovali su više od 200 projekata i za 100.000 učesnika održano je  preko 1.000 edukativnih i praktičnih radionica.

“Počeli smo prije 20 godina od malih edukativnih aktivnosti, prošli smo kroz pilot projekte i počeli smo sa velikim projektima. Sada se nalazimo u situaciji kada u saradnji sa partnerima i institucijama kreiramo zajedničke projekte i realiziramo ih,” rekla je Džemila Agić, direktorica NVO Centra za ekologiju i energiju Tuzla.


Iz CEE su također poručili da su ponosni na svoje rezultate koje su ostvarili u protekle dvije decenije te da će u narednom periodu nastojati raditi u cilju boljeg kvaliteta života građana.

U narednom periodu, Centar će nastaviti djelovati u oblasti zbrinjavanja otpada, planirati sa općinama i gradovima uvođenje primarne selekcije otpada i kompostiranja te energetskoj tranziciji.

The post Obilježeno 20 godina postojanja i rada Centra za ekologiju i energiju appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Održana promocija knjige “Sve bio je ritam” Borisa Leinera

Knjiga koja je uzburkala mnoge muzičke i umjetničke duhove, “Sve bio je ritam” Borisa Leinera, …

Koronavirus u Bosni i Hercegovini – 852 nova slučaja zaraze

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovana 852 nova slučaja zaraze koronavirusom. …