Obilježen 9. septembar – Dan masovnog pristupanja naroda Srebrenika narodnooslobodilačkoj borbi

U Srebreniku je danas u organizaciji Antifašista i boraca NOR-a ovog grada obilježen 9. septembar – Dan masovnog pristupanja naroda ovog kraja narodnooslobodilačkoj borbi, odnosno 78. godišnjica ovog događaja, kao i Dana Udruženja ABNOR-a Grada Srebrenika.

Na obilježavanju ovog značajnog datuma prisustvovali su brojni antifašisti iz ovog grada, cijele zemlje te gosti iz Srbije i Hrvatske. Svečano je položeno cvijeće na centralnom spomeniku poginulim borcima odbrambenog-oslobodilačkog rata 1992.-1995., kao i na spomen kosturnici poginulim borcima NOR-a, upriličena je i svečana akademija i dodijeljena su priznanja zaslužnim, a upriličena je i posjeta Starom gradu Srebreniku, kao i druženje antifašista na planini Majevici.

Objava Obilježen 9. septembar – Dan masovnog pristupanja naroda Srebrenika narodnooslobodilačkoj borbi pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

VSTV / Potvrđena odluka o smjeni Gordane Tadić

U Visokom sudskom i tužilačkom vijeću na današnjoj sjednici Drugostepene disciplinske komisije izglasana je smjena Gordane Tadić glavne …

U BiH izdato 46.229 ličnih karata i pasoša u kojima stoji oznaka “XX”

Iako ne postoji precizno objašnjenje zbog kojeg je u BiH izdato 46.229 dokumenata u kojima …