Novi dokumentarac o Beatlesima donosi neobjavljene snimke iz perioda prije razlaza

Reditelj Peter Jackson montirao je 57 sati snimaka starih više od 50 godina u dokumentarni serijal “Get Back” koji prikazuje “Beatlese” kako pevaju, plešu, šale se, eksperimentišu s novim pjesmama i rješavaju njihove razmirice.

U trošnom londonskom studiju, Paul radi na ranoj verziji “I've Got a Feeling”, Yoko sjedi blizu Johna, George se bori da smisli tekst za “Something”, a Ringo žonglira sa svojim bubnjevima.

“Ovo su Beatlesi kakve nikada prije niste vidjeli. Kao ljudska bića”, rekao je Jackson, novozelandski režiser “Gospodara prstenova” i obožavatelj Beatlesa.

Prvobitno snimane tokom 22 dana u januaru 1969. godine, te trake nude potpuno drugačiji portret benda iz Liverpoola u mjesecima prije njihovog razlaza.

Za razliku od percipirane historije Beatlesa gdje četvorica muzičara više nisu mogli da podnesu da provode vreme zajedno, Jackson je predstavio “četiri momka koji su prijatelji i duboko poštuju jedan drugog”.

“Umjesto da viču i okrivljuju jedni druge, oni se samo sklone, budu profesionalni, imaju smisla za humor i nastave s tim. I na kraju završe s trijumfom”, rekao je Jackson .

Trodijelni dokumentarni film “The Beatles: Get Back” bit će objavljen na Disney+ u četvrtak, petak i subotu.

Trake su snimljene kada su se Paul McCartney, John Lennon, George Harrison i Ringo Starr upoznali kako bi napisali 14 pjesama, snimili novi album i dogovorili svoj prvi nastup uživo u tri godine. Taj sada već legendarni koncert 30. januara – na krovu sjedišta Apple Corpsa u centru Londona – bio je i njihov posljednji.

Snimci su prvobitno planirani za kraći dokumentarac – “Let It Be” koji je napravio Michael Lindsay-Hogg, a koji je objavljen u maju 1970., odmah nakon što je McCartney zvanično napustio bend.

Izvor: Klix.ba

The post Novi dokumentarac o Beatlesima donosi neobjavljene snimke iz perioda prije razlaza appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

U Srbiji počeli masovni protesti, blokirani putevi

Građani Srbije se okupljaju u više gradova nakon što ih je nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da blokiraju …

Četverogodišnji dječak iz BiH poginuo u kampu u Siriji

Dječak porijeklom iz Bosne i Hercegovine Ibrahim Babić (4) preminuo je nakon što je krajem …