Novi album Divanhane našao se na drugom mjestu top 20 liste Balkan World Music Charta

“Zavrzlama”, novi album Divanhane, našao se drugi na listi Balkan World Music Chart.

Album “Zavrzlama” na drugom je mjestu godišnja BWMC lista najboljih 20 albuma za 2022. godinu koji su objavljeni tokom godine. Članovi Balkan Charta izabrali su top 20 od ukupno 68 albuma koje izdati u tom periodu.

Krajem 2022. godine, studijski album “Zavrzlama” popularnog bosanskohercegovačkog benda Divanhana, pobralo simpatije Evropskih i svjetskih kritika tako što je uvršteno među 10 najboljih albuma od strane britanskog Songlines Magazina, ali i među najbolja 3 albuma evropskog radijskog panela World Music Chart Europe. Ipak, novo izdanje ovog popularnog sastava nastavlja nizati uspjehe, ovaj put na regionalnom novou.

Naime, pomenuti album proglašen je drugim najboljim albumom za proteklu 2022. godinu od strane regionalnog panela Balkan World Music Chart.

Pomenuti panel čini 18 stručnjaka iz domena muzičkog biznisa kao što su novinari, radijski autori i direktori festivala. “Zavrzlama” je odabrana na mjesto broj dva od ukupno 68 albuma koji su ušli u konkurenciju, što je još jedno iznimno važno priznanje za našu tradicionalnu pjesmu.

“Nakon izuzetno uspješne 2022. godine i niza uspjeha koje smo ostvarili sa našim posljednjim diskografskim izdanjem, Nova 2023. godina započela je sa divnom viješću i još jednim priznanjem za našu ‘Zavrzlamu’. U izuzetno jakoj konkurenciji gdje su se našli albumi nagrađivanih i izuzetno uspješnih umjetnika sa Kipra, iz Grčke, Turske, Srbije i drugih zemalja Balkana, zauzeli smo visoko drugo mjesto, na koje smo jako ponosni. Nagrada ima još veći značaj kada znamo da je došla od strane muzičke struke i profesionalaca iz sfere muzičkog biznisa.”, izjavio je Nedžad Mušović iz benda Divanhana.

Divanhana je nedavno najavila novu koncertnu sezonu simboličnog imena #ZavrzlamaTour2023 gdje ih nakon izuzetno uspješnog koncerta u Novom Sadu očekuju koncerti u Briselu 27.01., Aleksincu 17.02., Zenici 07.03. Tuzli 08.03., Tešnju, 09.03., kao i turneja u Skandinaviji; 17.03. Malme, 18.03. Štokholm i 19.03. Geteborg.

(klix.ba)

Objava Novi album Divanhane našao se na drugom mjestu top 20 liste Balkan World Music Charta pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]