Nove mjere u Njemačkoj od 28. decembra: Okupljanja za deset vakcinisanih osoba

Njemačka planira uvesti nove mjere protiv koronavirusa od 28. decembra, a novina je ta što će se ograničiti privatna okupljanja na najviše 10 osoba koje su vakcinisane ili oporavljene od korone.

Prema nacrtu predloženih mjera koji je prenio Reuters ograničenje će biti isto za okupljanja na otvorenom i u zatvorenom, iako će djeca mlađa od 14 godina biti izuzeta od ograničenja.

U dokumentu se također navodi da će pristup restoranima ostati ograničen na ljude koji mogu pružiti dokaz o vakcinaciji ili oporavku od bolesti.

Istovremeno, zemlja će pružiti finansijsku podršku kompanijama i organizacijama pogođenim mjerama u vezi sa pandemijom, navodi se u dokumentu.

Njemački kancelar Olaf Scholz i čelnici 16 njemačkih država trebali bi razgovarati o planiranim mjerama danas poslijepodne.

Klix.ba

Objava Nove mjere u Njemačkoj od 28. decembra: Okupljanja za deset vakcinisanih osoba pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]