Novalić: Da smo htjeli glumiti državu mi bismo vakcine nabavili u decembru

Tokom svog izlaganja na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH o epidemiološkoj situaciji i restriktivnim mjerama, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, između ostalog, je kazao da bi vakcina bila nabavljena da su htjeli glumiti državu.

Naime, Novalić je prije te izjave istakao da je napravljen rebalans budžeta FBiH kako bi niži nivoi vlasti mogli servisirati svoje potrebe.

“Iz perioda lockdowna izvukli smo poruke. Sarajevski kanton i Tuzlanski dobili su po 100 miliona granta iz budžeta Federacije za borbu protiv koronavirusa. Ministar Mandić će govoriti o zdravstvenom aspektu. Ali da smo mi htjeli glumiti državu mi bismo vakcinu nabavili u decembru”, kazao je Novalić.

Ovakva izjava je izazvala negativne reakcije, posebno na društvenim mrežama, pogotovo zbog činjenice da su građani BiH, pogotovo Federacije čekali i još čekaju na vakcinaciju dok se trenutno u bolnicama broji veliki broj pacijenata, a svakodnevno porast zaraženih i umrlih usljed zaraze.

Podsjećamo i to da je Vlada Federacije BiH danas odbila prijedlog Federalnog kriznog štaba da se zbog pogoršane epidemiološke situacije uvedu restriktivnije mjere.

To je podrazumijevalo, između ostalog, zabranu rada ugostiteljskih objekata, skraćivanje rada tržnih centara, kao i produženje policijskog sata. Vlada FBiH je to odbila te odlučila produžiti postojeće mjere na još 14 dana.

Klix

Objava Novalić: Da smo htjeli glumiti državu mi bismo vakcine nabavili u decembru pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Čaršijska džamija u Srebreniku

Čaršijska džamija – Intervju sa glavnim imamom Medžlisa IZ Srebrenik

Medžlis IZ Srebrenik već duži niz godina vodi aktivnosti vezane za izgradnju Čaršijske džamije u Srebreniku. Imajući u vidu činjenicu da je Srebrenik jedan od rijetkih gradova koji u svom užem jezgru nema džamiju, naše kontinuirano nastojanje da se pokrene projekat izgradnje džamije možemo posmatrati kao naš odgovor na zahtjev vremena i okolnosti koje su se uveliko promijenile u odnosu na neko ne tako davno vrijeme.

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …