Njemačka policija privela klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg

Najpoznatija klimatska aktivistica na svijetu, Greta Thunberg, privedena je danas nedaleko od jednog sela na zapadu Njemačke.

Mlada Šveđanka posljednjih dana učestvuje u protestima protiv širenja rudnika uglja u ovom dijelu Njemačke.

Nakon što su je pripadnici njemačke policije jučer doslovno odnijeli sa protesta, Greta je nasmiješena pozirala okupljenim fotoreporterima dok je jedan policajac držao za ruku.

Reuters prenosi da je Greta bila u grupi aktivista koja je krenula prema ulasku u rudnik Garzweiler 2.

Policija je također objavila da je jedan muškarac nekako uspio da uđe u središte rudnika, koji se nalazi devet kilometara od sela Lützerath.

Thunberg se, podsjetimo, pridružila hiljadama drugih aktivista i prosvjednika koji su proteklog vikenda prosvjedovali protiv uništenja njemačkog sela kako bi se napravilo mjesta za proširenje rudnika lignita u vlasništvu evropskog energetskog diva RWE-a.

Objava Njemačka policija privela klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]