Njemačka: Mlada Bosanka pronađena gola i zadavljena u stanu

U stanu jedne zgrade na 20. spratu u njemačkom gradu Ulmu u nedjelju navečer pronađena je mrtva 19-godišnjakinja porijeklom iz BiH. Prema prvim policijskim informacijama, djevojka je najvjerovatnije zadavljena, a svi tragovi i dokazi nađeni na licu mjesta poslani su na vještačenje. Prema pisanju tamošnjih medija, na ovom slučaju angažiran je policijski tim od 23 istražioca koji intenzivno tragaju za počiniocem ovog ubistva.

Došla kao beba

Mrtvu djevojku oko 19.30 sati u stanu pronašla je njena cimerka, koja je o tome obavijestila policiju. Ubijena 19-godišnjakinja, koja je porijeklom iz okoline Kiseljaka, radila je u jednoj diskoteci u Ulmu. Posljednji put viđena je u nedjelju ujutro oko pet sati, kada je završila smjenu, nakon čega su je poznanici automobilom odvezli kući. Djevojka, čiji identitet nije saopćen, porijeklom je iz BiH, a kao beba za vrijeme rata je sa familijom izbjegla iz svog rodnog kraja. Navodno joj je otac poginuo 1992. godine u 23. godini.

Djevojka je u stanu nađena potpuno gola te policija nije isključila ni seksualno napastvovanje. Njena cimerka je također noć sa subote na nedjelju provela u diskoteci u kojoj je 19-godišnjakinja radila. Nakon završene smjene, oko pet sati u nedjelju ujutro mlada Bosanka je napustila objekt, dok je njena cimerka, kako je izjavila policiji, sat kasnije došla do stana. Zatekla je zaključana vrata s unutrašnje strane te nije mogla ući u stan.

Kroz špijunku je uočila nečiju sjenku i čula zvukove. Potom je otišla na drugo mjesto gdje je provela dan. Kada se oko 19.30 sati ponovo vratila do stana, ulazna vrata su bila otvorena, a njena prijateljica je ležala mrtva u dnevnoj sobi.

Bila omiljena

Prema nekim špekulacijama, policija je njenu smrt povezala s pokušajem samoubistva jednog muškarca starosti između 30 i 40 godina u nedjelju popodne. Poznanici žrtve naveli su da je taj čovjek prije nekoliko mjeseci radio sa Bosankom u istoj diskoteci, te da je bio zaljubljen u nju. On se trenutno nalazi u bolnici bez svijesti.

Stanari zgrade, koja je osigurana kamerom, potvrdili su policiji da je taj muškarac dolazio u zgradu u nedjelju ujutro te je on jedan od osumnjičenih za ubistvo, nakon čega je pokušao skončati i svoj život vjerovatno zbog nesretne ljubavi. Komšije su policiji izjavile da je mlada Bosanka već nekoliko mjeseci živjela u toj zgradi te da je bila omiljena i uvijek raspoložena, da radila u jednom centru u igraoni, a noću honorarno i u diskoteci.

dnevniavaz.ba

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Komentariši