Nije imao dovoljno novca pa iz Njemačke vraćen u Tuzlu

Zbog nedostatka novca državljanin BiH vraćen je iz Njemačke u Tuzlu!

Bh. državljanin nije imao dovoljno novca za planirani boravak u Njemačkoj, pa je s granice vraćen u BiH.

Brojni državljani BiH oglušuju se o pravila putovanja u zemlje Evropske unije što ih na kraju skupo košta.

Naime, u petak ujutro, na aerodrom Memmingen-Allgäu, nedaleko od Münchena, sletio je avion na redovnoj liniji iz Tuzle. Nakon izlaska iz aviona putnici su krenuli na kontrolu pasoša koja se ''pokazala kobnom'' za 43-godišnjeg državljanina BiH.

Njemački policajci upitali su Bosanca koliko namjerava ostati u EU i potom zatražili da pokaže iznos gotovog novca dovoljan za finansiranje boravka.

Pošto državljanin BiH nije imao dovoljno novca, nije mu dozvoljen ulazak u Njemačku i odmah je vraćen u Tuzlu, saopštila je policija.

(RS)

Također provjerite

Foto: Održana komemoracija tuzlanskom slikaru Edinu Edi Derviševiću

Komemoracija u čast preminulom, tuzalnskom akademskom slikaru, Edinu Edi Derviševiću održana je u nedjelju u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla. Veliki broj prijatelja, poznanika i sugrađana okupio se danas u Galeriji portreta da oda počast ovom velikom čovjeku i vrhunskom slikaru i umjetniku. Prisutnima su se obratili direktor Centra za kulturu Tuzla Edin Jahić i kustos […]

Ugovorena sanacija komunalne infrastrukture u mjesnoj zajednici Solana

Polaganjem cvijeća na spomen obilježje poginulim borcima, šehidima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., u …