Nije imao dovoljno novca pa iz Njemačke vraćen u Tuzlu

Zbog nedostatka novca državljanin BiH vraćen je iz Njemačke u Tuzlu!

Bh. državljanin nije imao dovoljno novca za planirani boravak u Njemačkoj, pa je s granice vraćen u BiH.

Brojni državljani BiH oglušuju se o pravila putovanja u zemlje Evropske unije što ih na kraju skupo košta.

Naime, u petak ujutro, na aerodrom Memmingen-Allgäu, nedaleko od Münchena, sletio je avion na redovnoj liniji iz Tuzle. Nakon izlaska iz aviona putnici su krenuli na kontrolu pasoša koja se ”pokazala kobnom” za 43-godišnjeg državljanina BiH.

Njemački policajci upitali su Bosanca koliko namjerava ostati u EU i potom zatražili da pokaže iznos gotovog novca dovoljan za finansiranje boravka.

Pošto državljanin BiH nije imao dovoljno novca, nije mu dozvoljen ulazak u Njemačku i odmah je vraćen u Tuzlu, saopštila je policija.

(RS)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]