Nije da se hvalim, al’ iz Srebrenika sam – i ove godine podjela novogodišnjih paketića

Fejsbuk grupa “Nije da se hvalim, al’ iz Srebrenika sam” i ove godine organizuje prikupljanje i dodjelu novogodišnjih paketića djeci uzrasta do 10 godina, prije svega za djecu iz socijalno ugroženih porodica, a tradicionalno i za djecu s posebnim potrebama.

Prema riječima administratorke grupe Indire Smajlović, određeni broj novogodišnjih paketića biće uručen djeci Srebrenika, koja dođu na gradski trg kod jelke, 30. decembra u 12 sati. Prema njenim očekivanjima, obzirom na dosadašnji odziv onih koju učestvuju u akciji prikupljanja paketića, biće obradovano dosta mališana, kojima će paketiće, uz veselo druženje, uručiti Djed mraz.

-“Prošlogodišnja akcija premašila je sva očekivanja, tako da je trenutno nezahvalno govoriti o broju paketića. Vjerujemo da će ove godine biti još masovniji odziv, a time i više dječije radosti na gradskom trgu”- kaže Indira Smajlović.

Akcija prikupljanja sredstava za dječiju radost još uvijek traje, a svi koji žele učestvovati, mogu se prijaviti u pomenutoj grupi.

Objava Nije da se hvalim, al’ iz Srebrenika sam – i ove godine podjela novogodišnjih paketića pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]