Nigerijski studenti, koji su ilegalno prebačeni u BiH, govore istinu: Bili su takmičari u Puli, evo i dokaza! (FOTO)

Portal Žurnal objavio je šokantnu priču o dvojici studenata iz Nigerije, koje je hrvatska policija kidnapovala i ilegalno protjerala u Bosnu i Hercegovinu.

Dvojica studenata iz Nigerije, Kenneth Eboh Chunedu i Uchenna Abia Alexandro, 12. novembra su doputovali u Pulu kako bi sudjelovali na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu. Nakon završetka natjecanja, 17. novembra, doputovali su u Zagreb, odakle su trebali letjeti za Istanbul, pa onda iz Istanbula za Lagos. No, na let nikad nisu stigli, jer ih je na ulici u Zagrebu zaustavila i privela policija. Odvezli su ih u šumu u blizini Velike Kladuše i pod prijetnjom oružjem natjerali da pređu na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Nigerijski studenti se nalaze na službenom popisu natjecatelja

U međuvremenu su objavljeni i dokazi da su dvojica studenata doista bili na studentskom natjecanju u Puli.

nigerijski-studenti-takmicenje

Portal Total Croatia News je objavio da se imena dvojice studenata – Kenneth Eboh i Uchenna Abia – navedena su na službenim stranicama Svjetskog međusveučilišnog prvenstva na rasporedu natjecanja u stolnom tenisu, baš kao što su i oni sami tvrdili.

Natjecanja u stolnom tenisu su se održavala od 14. do 16. novembra, što se također uklapa u ono što su studenti ispričali novinarima.

Nigerijski student za Index: Hrvatska policija nam je uzela sav novac

Index je uspio nakratko razgovarati s jednim od nigerijskih studenata, 18-godišnjim Abiom Uchennom Alexandrom, koji je potvrdio sve ono što je prethodno ispričao za portal Žurnal.

“Ovdje smo toliko propatili”, rekao je uznemireni Alexandro. Dodao je kako im je hrvatska policija uzela sav novac i da su oni sada u BiH na rubu gladi.

Hotel Veli Jože: Kod nas su odsjeli gosti iz Nigerije tokom Prvenstva u Puli

Na pitanje da li se sjeća naziva hostela u kojem je odsjeo u Zagrebu, no rekao je da se u njega tek prijavio i da se ne sjeća imena. No, Alexandro kaže da je tokom studentskog prvenstva u Puli bio u hotelu Veli Jože.

Ekipa Index.hr je nazvala hotel Veli Jože u Puli, u kojem su potvrdili da su tokom prvenstva imali pet gostiju iz Nigerije koji su došli sudjelovati na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu.

No, nisu htjeli reći imena tih gostiju, već su uputili da im se pošalje službeni upit, što su novinari Indexa i učinili. Odgovor će objaviti kada ga dobiju.

Više o priči dvojice studenata možete naći OVDJE.

Izvor: Index.hr/Žurnal info

The post Nigerijski studenti, koji su ilegalno prebačeni u BiH, govore istinu: Bili su takmičari u Puli, evo i dokaza! (FOTO) appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Tužioci zatražili formiranje predmeta protiv Milorada Dodika

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zatraženo je hitno formiranje predmeta zbog medijskih istupa člana Predsjedništva …

Domaćinstva u regionu godišnje bace više od 1,8 miliona tona hrane

Pod sloganom “Naše akcije su naša budućnost – bolja proizvodnja, bolja ishrana, bolje okruženje i …