Srebrenik.NETwork

Nermin Nikšić najavio da će biti premijer Federacije BiH

U Konjicu je danas održan sastanak predstavnika političkih partija tzv. Osmorke i članova HDZ-a, nakon čega se lider SDP-a Nermin Nikšić obratio medijima.

Nikšić se prvo zahvalio svim današnjim učesnicima na vrlo eskpeditivnom radu. Razgovarali su o konstituisanju vlasti na državnom i federalnom nivou, onome što se dešava u kantonalnim skupštinama i pokazali da dosadašnji razgovori teku vrlo dobro.

“Ono što želimo postići jeste da se u narednom periodu što prije formira vlast, najprije do Nove godine. Ono što ću reći jeste da je naša želja – u skladu sa mogućnostima – sve svoje aktivnosti ubrzati na tom polju”, kazao je Nikšić i potvrdio tvrdnje iz medijskih natpisa:

“Potvrdili smo ono što se u medijima već znalo – Borjana Krišto će biti predsjedavajuća Vijeća ministara, a Federaciju BiH ću voditi ja”, rekao je Nikšić.

Što se tiče ministara u Vijeću ministara, potrebno je obaviti detaljne razgovore sa članovima SNSD-a, a Nikšić očekuje i da će i na tom polju doći do razgovora u što kraćem periodu.

“Ono što još jednom podvlačim i što je ključ jeste da ćemo imati vrlo detaljnije programe u odnosu na one prije i da će ljudi koji sjede na vlasti raditi i u punom kapacitetu kako bi građani osjetili da je došla nova vlast koja će raditi u interesu svih građana”, zaključio je Nikšić.

Nikšić je najavio da će on, kao premijer Federacije BiH, ali i Borjana Krišto, raditi u interesu da stvore bolju atmosferu, “atmosferu u kojoj će se sarađivati entitetski”, a da im ne pada na pamet da kopaju nove rovove.

Klix

Objava Nermin Nikšić najavio da će biti premijer Federacije BiH pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Exit mobile version