Nastavljen pozitivan trend smanjenja broja nezaposlenih u Srebreniku

I tokom prošlog mjeseca nastavljen je pozitivan trend smanjenja ukupnog broja nezaposlenih lica na području općine Srebrenik.

Prema podacima Biroa za zapošljavanje Srebrenik, posljednjeg dana mjeseca maja na evidenciji ove ustanove bilo je 8.035 nezaposlenih lica, što je za 113 lica manje u odnosu na kraj prethodnog mjeseca.

Prema riječima Sanele Husejnović, šefice Biroa za zapošljavnaje Srebrenik, tokom prošlog mjeseca iz evidencije nezaposlenih brisano je 256 lica, od čega 189 po osnovu zapošljavanja, dok su se u istom periodu na evidenciju ove ustanove prijavila 143 lica.

U strukturi nezaposlenih i dalje dominiraju KV radnici kojih je trenutno evidentirano 3.023, a potom slijedi 2.414 NKV radnika i 1.950 lica sa srednjom stručnom spremom. Na evidenciji Biroa za zapošljavanje Srebrenik nalazi se i 186 PKV radnika, 13 VKV radnika, 20 lica s višom i 429 s visokom stručnom spremom.

Pogledaj i ovo

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]

Servisne informacije za 04. septembar

VATROGASCI – U protekla 24 sata PVJ Srebrenik imala je 3 tehničke intervencije na dostavi vode za piće u MZ Tinja Gornja i MZ-Potpeć. HITNA SLUŽBA – U Službi hitne medicinske pomoći obavljena 124 pregleda, 2 pacijenta su prevezena u UKC Tuzla, ostali su vraćeni na kućno liječenje. Pored toga imali su i 3 terenske […]

Objava Servisne informacije za 04. septembar pojavila se prvi puta na Srebreni Radio.