Nastavlja se vakcinacija u TK, 1524 doze Pfizer vakcina dostavljene javnim zdravstvenim ustanovama u kantonu

Vakcinacija na području Tuzlanskog kantona odvija se u skladu sa prilivom vakcina, te prema planu za vakcinisanje prioritetnih grupa koje je odredilo stručno savjetodavno tijelo na nivou Federacije BiH (uvrštene u Plan cijepljenja protiv covid 19 na području Federacie BiH).

Do sada je sa vakcinom pristiglom kao donacija Republike Srbije (2000 doza) vakcinisano 1266 zdravstvenih radnika, 410 zaposlenika i štićenika domova za stare osobe i 324 osobe iz grupe lica 60 godine i više.

U toku je nastavak vakcinacije novim kontigentom vakcina (1524 doze Pfizer) koje su distribuirane prema javnim zdravstvenim ustanovama na području kantona.

Naredne sedmice se očekuje isporuka 3420 doza AstraZeneca vakcine za TK kojom će se nastaviti vakcinacija prioritetnih grupa.

Prijava za vakcinisanje se za sada odvija putem timova porodične medicine, a u toku su aktivnosti vezane za on line prijavljivanje.

Obavljeno je prijavljivanje osoba iz populacije 60 godina i više, putem timova porodične medicine.

Za potrebe masovnog vakcinisanja u razmatranju su kapaciteti sportskih dvorana na području općina na TK, potvrdili su iz Zavoda za javno zdravstvo TK.

(RTV Slon)

Objava Nastavlja se vakcinacija u TK, 1524 doze Pfizer vakcina dostavljene javnim zdravstvenim ustanovama u kantonu pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Poznat termin dženaze doktoru Ibrahimu Zukiću

Dženaza doktoru Ibrahimu Zukiću koji je preminuo nako kraće i teške bolesti, biće obavljena sutra. …

Kantonalni derbi u Mejdanu: Sloboda dočekuje Gračanicu

Rukometni klub Sloboda danas je na press-konferenciji najavio utakmicu 24. kola Premijer lige Bosne i …