Naša sugrađanka Arijalda Pjević, MISS EARTH FIRE 2017: Svestrana ljepotica velikog srca

Ovo nije klasični Izbor za Miss. Takmičenje se zapravo održava cijelu godinu, kroz selekciona takmičenja i praćenje određenih aktivnosti takmičarki. Ja nisam učestvovala na tim ranijim takmičenjima. Međutim, na reviji Svjetlane Vuković Cece su bili čelni ljudi direkcije Miss Earth BiH, koji su mene i još nekoliko djevojaka pozvali da učestvujemo u super finalu Izbora“, objašnjava Arijalda.

Izbor je završen prije nekoliko dana, a evo kakve utiske Miss Earth Fire 2017 je ponijela sa sobom.

“Iskreno, nisam očekivala ni plasman među 7 super finalistica, a zapravo sam izabrana kao peta superfinalistica. Nakon intervjua kroz koji su organizatori željeli vidjeti kako se mi snalazimo u komunikaciji, što je bio i posljednji korak u izboru djevojaka koje će ponijeti titule, meni je pripalo mjesto treće pratilje i lenta Miss Earth Fire 2017”, priča nam lijepa Arijalda i dodaje da je takmičenje za nju završeno, te da samo pobjednica putuje na novo takmičenje – svjetski izbor Miss Earth 2017 na Filipinima.

Na ovakvim izborima djevojke jako često imaju ogromnu tremu od kamere i publike, što ih ponekad omete u postizanju ciljeva.

Budući da imam iskustva na pisti i na raznim snimanjima, strah od kamere nemam. Nije mi bilo teško ni da “pohvatam” korake koreografije koje je koreografkinja pripremila za nas. Mogu reći da sam se super uklopila s djevojkama koje su se poznavale od ranije“, kaže ona i dodaje: Trema se pojavi uvijek kad izađen na scenu većih takmičenja. Do tog izlaska uvijek sam opuštena, ali na sceni se mijenja situacija. Publiku najčešće vidim kao kroz maglu i neka trema proradi u meni.” 

Ova djevojka pored, Bogom date ljepote, studentica je 4. godine Medicinskog fakulteta u Tuzli, radi, potpredsjednica je Udruženja studenata Medicinskog fakulteta “Medicus”, nositeljica smeđeg pojasa u karateu, a ima i ogromno srce. 

Volonetrka sam u Crvenom križu već duži niz godina. Ispočetka sam, kao učenica medicinske škole, bila uključena u neke manje akcije. Vremenom sam se zaljubila u volontiranje i pomaganje ljudima, pa evo već godinama sam uključena u sve akcije koje CK sprovodi. Posebno sam ponosna na učešće na Maršu mira već 6-7 godina unazad, priča ova humana mlada dama.

Nismo mogli, a da buduću medicinsku radnicu ne pitamo, gdje vidi svoju budućnost – u BiH ili u Njemačkoj?

“Još uvijek nemam konkretan plan. Za sada, samo želim završiti fakultet. Ako se do tada situacija u BiH popravi, vjerovatno ću ostati ovdje. Ako ne, onda ću otići. U tom slučaju, nemam Njemačku u planu, nego Švicarsku, budući da sam tamo rođena i imam neke olakšavajuće okonosti kada je u pitanju ostanak tamo. Mada ako ćemo iskreno, više bih voljela ostati u svojoj zemlji nego da idem vani“, iskrena je gospođica Pjević.

kameleon.ba

Pogledaj i ovo

FSS bronzana medalja, je Samir Zahirović za fotografiju "Crkva bosanska 2" istoimene predstave Narodnog pozorišta Tuzla

Samir Zahirović dobitnik nagrade ˝FSS bronzana medalja˝

FSS bronzana medalja, je Samir Zahirović za fotografiju "Crkva bosanska 2" istoimene predstave Narodnog pozorišta Tuzla.