Naložena obdukcija

Elmedin Duranović: Prerana smrt

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer dva sata poslije ponoći na magistralnom putu Tuzla – Orašje, u Behramima kod Srebrenika, smrtno je stradao Elmedin Duranović (26) iz Brda kod Srebrenika. U nesreći su učestvovali “golf 3” slovenskih registarskih oznaka LJ-35-8CT kojim je upravljao stradali Duranović, zatim BMW za čijim je upravljačem bio Damir Duranović (22) iz Srebrenika, te terenac “honda” kojeg je vozio Ahmedin M. (24) iz Lukavca.

Izvlačili nastradale

Do sudara je došlo kada je vozač “golfa”, krećući se u pravcu Orašja, pokušao preteći “hondu”, nakon čega se direktno sudario sa BMW-om koji je naišao iz suprotnog smjera. Prilikom direktnog sudara, “golf” se okrenuo na cesti, te je stražnjim dijelom zakačio lijevu stranu “honde” koju je pokušao preteći.

Od siline udara “golf” i BMW su potpuno uništeni, a povrijeđenima su u pomoć priskočili drugi vozači koji su se zatekli na mjestu nesreće. Ubrzo su stigli i srebrenički vatrogasci koji su specijalnim hidrauličnim kliještima morali sjeći dijelove “golfa” kako bi izvukli vozača koji je ostao zarobljen u potpuno smrskanom vozilu.

Nakon neuspjelog pokušaja reanimacije, jedan od vozača koji je bio na mjestu nesreće odvezao je povrijeđenog Elmedina Duranovića u Dom zdravlja Srebrenik, ali je dežurni ljekar mogao samo konstatirati smrt. Povrijeđeni su i vozač BMW-a Damir Duranović, te saputnice iz “golfa” Merima A. (20) i F. A. (17), obje iz Donje Lohinje kod Gračanice, dok su vozač “honde” i njegov saputnik prošli bez povreda.

Nakon ukazane prve pomoći u hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik, povrijeđene osobe prevezene su u UKC Tuzla, čiji se ljekari nisu izjasnili o težini njihovih povreda. Stradali vozač “golfa” bio je konobar u kafe-baru MTV u Srebreniku, a te kobne večeri s prijateljicama se vraćao kući iz obližnje diskoteke.

Naložena obdukcija

Na magistralni put se uključio na priključku lokalnog puta za Dediće udaljenog svega 300 metara od mjesta udesa, da bi samo nekoliko sekundi kasnije stradao u stravičnoj nesreći. Kako saznajemo od njegovih brojnih prijatelja koji su se okupili na licu mjesta, stradali Elmedin Duranović i njegov prezimenjak koji je bio za upravljačem BMW-a odranije su se poznavali i dalji su rođaci.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurna kantonalna tužiteljica i pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik. Po naređenju tužiteljice, tijelo stradalog prevezeno je na Odjel patologije UKC-a Tuzla radi obdukcije, a od vozača su uzeti uzorci krvi radi alkotestiranja. U vrijeme uviđaja više od tri i po sata bio je potpuno obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Tuzla – Orašje, tako da su se iz oba pravca formirale kilometarske kolone vozila.

dnevniavaz.ba

Dženaza danas u 5 ispred kuće žalosti na

Brdima

Info preuzet sa : Facebook Elmedin Duranovic R.I.P

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Jedan komentar

Komentariši