Najpotcjenjenije turističke destinacije svijeta

Gradina Srebrenik

Najpotcjenjenije turističke destinacije svijeta

U doba masovnog turizma, putnici sve se više traže alternativne destinacije koje nude autentično iskustvo bez gužvi. Magazin TimeOut sastavio je listu najpotcjenjenijih turističkih destinacija na svijetu. Ove destinacije pružaju jednako bogate doživljaje kao popularne turističke lokacije, ali s manje posjetitelja i nižim troškovima. I naš šarmantni grad Srebrenik je u listi tih gradova:

 1. Srebrenik, BiH:

  • Smješten u Bosni i Hercegovini, ovaj šarmantni grad krasi najočuvanija srednjovjekovna tvrđava u zemlji. S pogledom na dolinu i bogatom poviješću, Srebrenik nudi mirno utočište s prelijepim pejzažima i autentičnom lokalnom kulturom.
 2. Filandia, Kolumbija:

  • Ovaj grad nudi tradicionalnu kolumbijsku arhitekturu, predivne planinske pejzaže i autentično iskustvo života u ruralnim dijelovima zemlje.
 3. Južni Tunis:

  • Poznat po svojim historijskim gradovima i pustinjskoj ljepoti, južni Tunis nudi kulturno bogatstvo i avanturističke aktivnosti u netaknutim okruženjima.
 4. Plymouth, Engleska:

  • S bogatom poviješću pomorstva, Plymouth nudi fascinantne muzeje, predivne obalne pejzaže i živahnu umjetničku scenu.

Izbjegavanje pretrpanih turističkih destinacija omogućava putnicima da otkriju manje poznate dragulje koji nude bogata i autentična iskustva. Uzmite u obzir ove destinacije za svoje sljedeće putovanje i uživajte u njihovoj jedinstvenoj ljepoti.

Cjelokupni popis mjesta možete pogledati na web stranici magazina TimeOut.

Također provjerite

Strajk

Štrajk zbog prestanka radnog odnosa u JKP 9. septembar Srebrenik

Hazim Halilović iz Sladne danas je započeo štrajk ispred zgrade Gradske uprave u Srebreniku, a zbog prestanka radnog odnosa u Javnom komunalnom preduzeću 9. septembar Srebrenik.

Poslovna ideja

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U IMPAKT INKUBATORU POSLOVNIH IDEJA GRAD SREBRENIK

IMPAKT inkubator poslovnih ideja predstavlja sveobuhvatan program inkubacije poslovnih ideja odnosno podrške realizaciji poslovnih ideja i sastoji se iz sljedećih komponenti: Poduzetnička obuka u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusirana na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje poduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela. Priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela. Dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate na području Grada Srebrenika, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima za podršku poduzetnicima. Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.